Порошенко у Конгресі: Простирадлами не захистити мир

Президент Петро Порошенко попросив у США більшої політичної підтримки та надання Україні нелетального та летального військового обладнання.

Про це він заявив, виступаючи в Конгресі США.

Він подякував США за сильну підтримку і нагадав, що народ України зараз бореться "за демократію у всьому світі".

Порошенко нагадав, що у США та України особливі стосунки, бо "20 років тому був підписаний Будапештський меморандум між Росією, Китаєм, США та Британією, який гарантував Україні недоторканність її території".

Він заявив, що в Росії зараз керують люди, які б хотіли відновлення СРСР та "холодної війни".

Порошенко закликав світ перебудовувати систему глобальної безпеки, яка могла б реагувати на дії агресорів у ХХІ столітті.

"Я звертаюсь до вас, не дайте, щоб Україна лишилась осторонь цього процесу, хай вона буде частиною цього процесу. Це дуже важливо, щоб весь світ побачив, що ми не самотні", - заявив Порошенко.

"Світ постав перед страшною кризою безпеки. І зараз ми стаємо свідком нової спроби переділу світу. Україна стоїть в центрі цієї спроби. Результат сьогоднішньої війни визначить, чи будемо ми змушені прийняти страшну і темну Європу. Зараз українська армія, ці молоді хлопці – це єдине, що стоїть зараз між світом мирного співіснування та жахом повного краху і повернення минулого століття", - заявив президент.

Він нагадав, що "український народ, хлопці та дівчата, зараз стоять на фронті за свободу. Нам потрібна ваша підтримка".

"Говорячи перед конгресом я хочу подякувати кожному солдату за їхні жертви. Світ має визнати їхню боротьбу, більшої політичної підтримки, їм потрібно більше обладнання: як летального, та і нелетального. Не можна виграти війну з простирадлами. Не можна зберегти мир з простирадлами", - заявив Порошенко.

"Так само, як Ізраїль, Україна має право захищати свою територію, і вона робитиме це. Я закликаю Америку допомогти нам", - додав він.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: