У Львові поговорять про права людини та довкілля в новій Україні

20-21 вересня у Львові в приміщеннях Дзеркальної зали ЛНУ імені І. Франка (20 вересня) та Будинку вчених (21 вересня) проходитиме міжнародний симпозіум «Права людини та довкілля у новій Україні: на честь проф. Світлани Кравченко». Початок заходів о 9.00.

Про це Дивись.Інфо повідомили у прес-службі ЛМР.

«Вперше в історії незалежності нашої держави збираються провідні юристи-екологи, які формують екологічну політику та законодавство в таких країнах як США, Канада, Польща, Швеція, Іспанія, Німеччина, Угорщина, Грузія, Вірменія, Мексика, Молдова, Білорусія. Учасники симпозіуму – це найуспішніші юристи-практики та вчені у сфері екологічного права, розробники екологічного законодавства у своїх країнах, автори міжнародних угод та конвенцій у сфері захисту довкілля, члени міжнародних органів, які займаються охороною довкілля, зокрема відповідних комісій та комітетів Організації Об’єднаних Націй.

Взаємозв’язок охорони довкілля та базового права людини – права на життя – набуває все більшого визнання в усьому світі і знаходить відображення у законодавстві та правозахисній практиці. Цей новаторський погляд вперше запропонований Світланою Кравченко – професором ЛНУ ім. Івана Франка та Орегонського університету. Протягом трьох десятиліть вона була піонером у Центрально-Східній Європі із захисту довкілля і як науковець, і як практик», – розповідають організатори події.

Учасники симпозіуму працюватимуть над розробкою практичних пропозицій для України у сфері правового захисту довкілля, зокрема над шляхами покращення екологічного законодавства та вирішення таких нагальних проблем, як реабілітація природного навколишнього середовища у зоні проведення АТО. Всесвітній альянс екологічного права (США) поділиться своїм досвідом відновлення довкілля у зонах військових конфліктів і представить програму спільної роботи у цьому напрямку з українськими колегами.

«Екологічне право не може розглядатися окремо у процесі розробки стратегічних рішень, законодавства та правових доктрин. Право в царині прав людини не може бути сферою, цілковито відокремленою від піклування про якість життя на землі. Низка професорів та практикуючих юристів вже не одне десятиліття визнають екологічні права невід’ємною складовою прав людини. Міжнародні та національні суди в Європі, Африці, Азії, Північній та Південній Америці трактують угоди та конвенції, національні конституції й законодавство з прав людини на користь захисту довкілля. Саме розгляду проблем охорони довкілля через призму прав людини, місце екологічного права в європейських реформах нової України буде присвячений міжнародний симпозіум, що проходитиме у Львові», - додають організатори.

Симпозіум проводить Міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина» спільно з громадською організацією «Бюро екологічних розслідувань», Львівським національним університетом імені І. Франка, Прикарпатським національним університетом імені В. Стефаника, за фінансової підтримки Фонду демократії ООН та Шведської агенції з міжнародного розвитку/Шведського посольства в Україні.

Додаткова інформація – за телефонами: (032)2394477, 225-76-82 (контактні особи – Роксолана Лемик, Олена Кравченко, Ганна Хомечко) чи електронною поштою: [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: