Львівське підприємство створило блокпости для військових, які перебувають у зоні АТО

Львівське підприємство ТзОВ «Пліт» розробило сучасний блокпост - збірно-розбірну металеву конструкцію, обшиту геотекстилем. Конструкцію необхідно наповнити піском. Після усіх випробувань ці блокпости будуть закуповувати і передавати військовим на Схід. Зараз підприємство розробило два види конструкцій для виготовлення блокпостів – польського та американського зразка, повідомила прес-служба ЛМР.

Укріплення вже випробували на Яворівському військовому полігоні, де воно продемонструвало хороші результати.

Місто за бюджетні та за благодійні кошти планує закуповувати такі блокпости для: 80-ої аеромобільної бригади, 3-ого батальйону, батальйону «Львів» і Національної гвардії.

Конструкція є мобільною довготривалою вогневою точкою, яку при необхідності можна використовувати в якості блокпосту. Споруда має достатній ступінь захисту для убезпечення військових від усіх видів стрілецької зброї. Вона складається з опалубки та бійниць для ведення вогню, а також перекриття, яке захищає від вогню та осколків зверху. Споруда проста у розгортанні: на монтаж одного укріплення йде близько 2 год. Одна мобільна вогнева точка розрахована на трьох бійців і дає змогу тримати кругову оборону. При необхідності укріплення може бути демонтоване та перенесене в інше місце. Аналоги цієї конструкції використовувалися країнами НАТО під час бойових дій на Близькому Сході. Собівартість конструкції складає близько 20 тис грн.

«Люди, яких відправляють на передову, мають бути максимально захищені. Каска виконує свою функцію, бронежилет виконує свою функцію, але агресор використовує найновітнішу зброю. Тому треба максимально убезпечуватись. Нам потрібна перемога, але нам потрібна перемога з найменшою кількістю людських втрат, бо життя є безцінне. Слава Богу, що в нас у місті є підприємства, які це розуміють. І сьогодні ці блокпости ми готові повністю забезпечувати батальйонам, які вирушають зі Львова у зону АТО. Міліціонери вже замовили 8 штук, також 80-та бригада, 24-бригада – дивлячись, скільки їм буде потрібно, ми знайдемо фінансування і можливості. Якщо це дасть можливість врятувати життя, то ціна не має значення. Виробник може робити їх в достатній кількості. Бо ці підручні засоби, які використовуються, не дають цього ефекту. Навіть коли ставлять бетонні блоки, снаряди влітають в бетон, від нього може бути більше біди, ніж від піску. Це стандарт НАТО, тільки в них це коштує в рази дорожче, ніж те, що ми зробили нашими силами на нашому підприємстві.

Для нашого батальйону «Львів» потрібно 8 штук, виробник робить і їм передає. Якщо потрібно буде для десантників – ми знайдемо ресурси це оплатити. Перемагати можна тоді, коли є сильний тил. Тому ми сьогодні все робимо для захисту наших хлопців, які їдуть на передову», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: