Порошенко: Наші хлопці захищають не лише Україну, а свободу всього західного світу

Україна бореться, щоб захистити мир, але "якщо існуватиме можливість зупинити пролиття крові – ми зобов’язані це зробити". 

Про це йдеться у привітанні президента Петра Порошенка з  нагоди Міжнародного дня миру.

"Україна сьогодні постала не просто на захист своєї території – на нашому Донбасі також пройшов східний кордон світу демократії і свободи. Наші хлопці сьогодні захищають не тільки свою землю, але й демократичні права та свободу незалежної Польщі, країн Прибалтики, Румунії та Угорщини, а за ними і всього Західного світу", - зазначив президент.

Також він підкреслив: "Якщо існуватиме можливість зупинити пролиття крові – ми зобов’язані це зробити. Бо ми воюємо не для того, щоб знищити ворога. Ми боремося щоб захистити мир".

Як відомо, 16 вересня Верховна Рада проголосувала законопроекти про особливий статус Луганської і Донецької області та про амністію.

Згідно із законом про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей місцеві вибори відбудуться 7 грудня 2014 року. Раніше в документі, розданому депутатам в понеділок, Порошенко пропонував провести вибори 9 листопада 2014 року.

Законопроект про амністію передбачає звільнення від відповідальності "учасників збройних формувань", членів самопроголошених органів у Донецькій та Луганській областях, а також людей, які протидіяли проведенню антитерористичної операції.

"Обидва закони про легалізацію ДНР і ЛНР протягли з порушенням процедури. Таємне голосування було незаконним", - прокоментував голосування депутат Андрій Шевченко.

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: