Ситнику пожалілись на водіїв маршруток у Буському районі

Перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації та одночасно керівник ЛОО ВО «Свобода» Йосиф Ситник вчора, 18 вересня, прибув із робочим візитом у Буський район Львівської області.

В рамках зустрічі Йосиф Ситник відвідав школу у селі Задвір’я, де відзначали 100-річчя з дня створення легіону Січових Стрільців.

« Ми сьогодні із вами тут, бо маємо пам’ять та свою національну культуру, які із людини формують особистість, із народу – націю, а із країни – державу. І ця тяглість поколінь, яку ми сьогодні із вами вшановуємо, ще раз засвідчує, що ми, український народ, є непереможним народом. Ми є народом, який здатний не забувати ці добрі кроки наших попередників, наших вояків. Ми беремо їхній досвід, їхні знання, силу духу, а також  із Божою допомогою боронили, боронимо і будемо боронити нашу українську землю», – повідомив під час виступу Йосиф Ситник.

Він також додав, що історія спонукає український народ до дії, до відновлення, до посилення, до єдності усього українства.

Вкінці виступу керівник ЛОО ВО «Свобода» вручив дирекції школи книжки відомих українських письменників.

Окрім того, оглядаючи Задвір’янський навчально-виховний комплекс, Йосиф Ситник зазначив, що задоволений процесом модернізації в школі, зокрема ремонтом котельні. Адже внаслідок змінення системиопалення можна буде у 2014-2015 році на 30 %  зекономити використання газу.

Також у приміщенні Буської районної державної адміністрації Йосиф Ситник зустрівся із мешканцями району.

Зокрема, зверталися із прохання допомогти фінансово хворій дитині. За словами батьків, через нестабільний курс долара лікування є дуже дорогим.

Вислухавши проблему, Йосиф Ситник пообіцяв на 2015 рік виділити кошти із обласного бюджету, а цього року із «своїх фондів» зібрати на лікування близько 3 тис. грн.

Мешканці району скаржилися й на конфлікт із перевізниками. За їхніми словами,  у маршрутних таксі вони спостерігають не тільки неякісне перевезення, але й стають свідками недоброзичливого ставлення водіїв до пасажирів.

За словами Йосифа Ситника, така поведінка водіїв до своїх клієнтів є неприпустимою, тому ця проблема потребує нагального вирішення.

Також звернувся громадянин із проханням побудувати церкву у смт Красне.

На що Йосиф Ситник відповів, що вибір ділянки не може бути за принципом «там де я захочу», має бути діалог між громадами.

«Відповідно вони повинні подати заяву у сільську раду Красного, і тільки після таких громадських обговорень виділять землю під будівництво. Важливо, щоб у нас не було чергового релігійного конфлікту», – додав він.

Відвідав голова Львівської облдержадміністрації й замок у Буському районі. За словами Йосифа Ситника, сподіватися на виділення державних коштів для реконструкції цього замку сьогодні абсурдно.

«Цей замок потрібно розглядати з позиції культурологічної і рекреаційної, як туристичний привабливий об’єкт, який би зацікавив інвесторів. А із іншого боку – інвестор, котрий сюди приїде, щоб чітко гарантував, що 25 % від цього замку, який він, звичайно, відреставрує спершу,створить тут робочі місця для городян і для мешканців навколишніх сіл», –додав він.

За словами Йосифа Ситника, цей замок міг би бути перлиною Галичини, адже розміщений по трасі Київ-Львів та є привабливим місцем для туристів.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: