НБУ запроваджує ліміт на продаж валюти на суму понад 3 тис грн упродовж доби

Національний банк України зменшує максимальну суму продажу готівкової іноземної валюти одній особі в один операційний (робочий) день до суми, що не перевищує в еквіваленті 3 тисячі гривень.

Про це йдеться в постанові Правління Нацбанку від 22 вересня 2014 року №591 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України".

"З огляду на посилення напруження на готівковому сегменті валютного ринку постанова передбачає зменшення максимальної суми продажу готівкової іноземної валюти одній особі в один операційний (робочий) день до суми, що не перевищує в еквіваленті 3000 гривень", – сказано в повідомленні.

Водночас в НБУ зазначають, що зазначене обмеження не поширюється на випадки купівлі фізичними особами-резидентами готівкової іноземної валюти з метою погашення зобов'язань в іноземній валюті за кредитними договорами, укладеними з уповноваженими банками.

Зазначимо, що цією самою постановою Нацбанк зменшує розмір обов'язкового продажу надходжень в іноземній валюті зі 100% до 75%.

Ці заходи мають винятково запобіжний і тимчасовий характер, і їх буде скасовано відразу після мінімізації відповідних негативних чинників на валютному ринку.

Визначені постановою норми набувають чинності 23 вересня 2014 року.

ДЖЕРЕЛО: РБК-УКРАЇНА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: