У Львові відбудеться битва модельєрів

25 вересня в рамках Форуму моди та краси відбудеться ІV Всеукраїнський конкурс молодих дизайнерів одягу «Битва модельєрів-2014». Заходи конкурсу спрямовані на підвищення професійного та творчого рівня майбутніх фахівців сфери краси та дизайну, популяризацію сучасних світових тенденцій та обмін досвідом стилістів і дизайнерів із різних регіонів України. Участь у конкурсі безкоштовно, повідомили у прес-службі ЛМР.

Журі складатиметься із провідних фахівців індустрії моди, представників ЗМІ, тощо. Як розповів організатор конкурсу Любомир Олексин, до участі у конкурсному перегляді приймають колекції у номінаціях «Етностиль» і «Модний образ». Кількість одиниць у колекціях – 5 – 7 шт.

Оксана Ходань, заступник директора з гуманітарної освіти і виховання Львівського коледжу легкої промисловості – одного із організаторів конкурсу – відзначила, що мета проекту полягає у підтримці молоді, адже вони – майбутнє України.

«Ми повинні любити Україну красивими справами, натхненням, мистецтвом. Зараз, коли в Україні така біда, то сучасна молодь, творчі люди можуть боротись лише своїми здобутками та професіоналізмом. Ми даємо можливість безкоштовно взяти участь у конкурсі, адже це дуже важливо – підтримати студента, подарувати йому крила. Люди мають шанс чесно, завдяки своєму таланту,  пробитися вперед. Ми працюємо над конкурсом, не отримуючи зарплати. І так повинно бути, якщо ти працюєш для дітей», – зазначала Оксана Ходань.

Також, за її словами, в рамках конкурсу планується проведення благодійного аукціону – розпродажу для підтримки військовослужбовців, що перебувають  у зоні АТО.

«До нього долучаться члени Спілки дизайнерів України. Це буде розпродаж вишиванок – дипломних проектів наших випускників. Гроші підуть на військовослужбовців. Також коледж презентує свою дитячу колекцію в етностилі», – розповіла Оксана Ходань.

Як додала Наталія Лозицька, директор виставкової діяльності ПраТ «Гал-Експо» – також одного із організаторів – це вперше у Львові презентують Форум моди та краси. В рамках нього відбудеться 2 виставки: «Стиль» – уже 21-й раз – та «Імідж краси».

«Вже стало доброю традицією нашої фірми в рамках цих виставок проводити проекти для студентської та учнівської молоді. 4 роки тому разом з Коледжем легкої промисловості ми започаткували конкурс молодих дизайнерів «Битва модельєрів». А 25 вересня ми запускаємо ще один проект – «Перукарські змагання «Галицький талант». В рамках конкурсу будуть змагатися близько 30 учасників. В основному – це студенти. Конкурс проводитимуть у двох номінаціях: «Чоловіча вечірня зачіска» та «Жіноча вечірня зачіска».

Ми довго вагались у тій ситуації, що зараз склалася в країні, чи варто започатковувати цей проект. Але ми вважаємо, що в цей нелегкий час молодь просто повинна продовжувати розвиватись», – сказала Наталія Лозицька.

Своєю чергою, управління економіки Львівської міської ради також підтримало цю ініціативи, пішло на зустріч організаторам та підтримало активну молодь.

«Хочемо відзначити коледж легкої промисловості. Це один з тих навчальних закладів, який підтримує своїх студентів та молодь, яка хоче щось робити. Вдячні за таку ініціативу та підтримку, тож завжди йдемо на зустріч та співпрацюємо. Відтак, у рамках нашої програми сприяння розвитку підприємництва, ми намагаємось робити відзнаки для найкращих модельєрів, які беруть участь у «Битві модельєрів» з різних регіонів України. Якщо в першому такому конкурсі брало участь лише 14 учасників, то минулого року їх було вже значно більше. І це було справжнє шоу», – підкреслила Галина Заяць, заступник начальника відділу економічного розвитку управління економіки ЛМР.

Захід проводять за підтримки Департаменту освіти та науки ЛОДА та Львівської міської ради. Організатори конкурсів: ПРАТ «Гал–ЕКСПО» та Львівський коледж легкої промисловості КНУТД.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: