Качмарик привітав з нагоди 80-річчя знаного літературознавця Ільницького (фото)

Сьогодні, 23 вересня, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик привітав від імені керівництва обласної ради відомого літературознавця та критика Миколу Ільницького з 80-літнім ювілеєм.

Про це Дивись.Інфо повідомили у прес-службі ЛОР.

Привітати професора Ільницького з ювілеєм прийшла уся академічна та культурна спільнота Львова. Щирі слова вітання на адресу ювіляра прозвучали, зокрема, від ректора Львівського національного університету імені Івана Франка Володимира Мельника, колег-викладачів Франкового вишу, колективу Наукового товариства імені Тараса Шевченка, Спілки письменників Львівщини, Інституту українознавства НАН України, родини, друзів.

«Ви – поважна та шанована людина. Член-кореспондент Національної Академії Наук України, професор, літературознавець, літературний критик – це далеко не весь перелік титулів та звань, які Ви здобули завдяки багаторічній, послідовній та наполегливій праці. Ваш внесок у розвиток сучасної науки та освіти важко оцінити, – зазначив Ярослав Качмарик. – Але сьогодні хочу висловити слова вдячності не лише за безцінну спадщину літературних праць, а й за Ваш внесок у майбутнє України. Адже впродовж десятиліть власним прикладом, досвідом та знаннями Ви виховуєте і навчаєте українську молодь – покоління за поколінням, на виправдання постулату: розумна нація починається з освіченої особистості».

Також депутат побажав ювілярові міцного здоров’я та сил для  здійснення задуманих планів в ім’я розбудови української освіти та науки.

На завершення Ярослав Качмарик вручив Миколі Ільницькому Відзнаку Львівської обласної ради.

Довідка:

Ільницький Микола Миколайовичодна з ключових постатей інтелектуального Львова, член-кореспондент НАН України, літературний критик, літературознавець, автор монографій про Б.-І. Антонича, І. Калинця, літературний Львів, упорядник антологій поезії.

Народився 23 вересня 1934року в  с. Ільник Турківського району Львівської області — український літературознавець, критик, поет, перекладач. Доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри теорії літератури та порівняльного літературознавства Львівського національного університету імені Івана Франка, дійсний член Наукового товариства імені Шевченка. Досліджує проблеми історії української літератури ХХ ст. і сучасного літературного процесу, динаміку еволюції стилів.

Автор понад 600 наукових і науково-популярних праць.

2 3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: