У Львівській області реформують систему кримінальної юстиції щодо неповнолітніх

23 вересня у Львівській облдержадміністрації обговорили можливість реалізації на Львівщині проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні», який працює за підтримки уряду Канади в Україні вже впродовж 5 років, повідомила прес-служба ОДА.

Як зазначила директор проекту Таня Сенфорд Аммар, РСКЮ співпрацює з центральними органами державної влади, судової влади та органами самоврядування стосовно розробки ефективних моделей кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні.

Такі моделі передбачають  налагодження роботи кримінальної міліції спільно з громадськими та скаутськими організаціями в проведенні профілактичної роботи серед школярів, щоб застерегти їх від вчинення правопорушення. А також розроблено механізми роботи з підлітками, які відбули покарання.
«Наша делегація розраховує впровадити на території Західної України, зокрема Львівщини, пілотні проекти щодо створення Центру відвідування для неповнолітніх, як знаходяться в конфлікті з законом та подальшої їх адаптації та реалізації в суспільстві».

Як було зазначено на зустрічі, такі Центри відвідування для неповнолітніх створені на базі міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в Мелітополі та Івано-Франківську, здійснюється робота щодо їх створення у Запоріжжі та Маріуполі.

«Важливим є проведення реабілітаційної роботи з неповнолітніми на основі визначеного рівня ризику щодо скоєння ними повторного правопорушення та їхніх реабілітаційних потреб», – додала Т. Сенфорд Аммар.

В свою чергу заступник голови ОДА Юрій Підлісний наголосив, що Львівська ОДА є відкритою до вивчення такого досвіду інших країн, зокрема Канади. «Ми готові до співпраці. До цієї роботи, окрім  Служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, слід залучити Львівські вищі навчальні заклади, зокрема Інститут внутрішніх справ, Національний університет та Український католицький університет, які також працюють за певними  програмами щодо т.зв. «важких» підлітків», – додав Ю. Підлісний.

Заступник голови ЛОДА поінформував канадську делегацію про те, що на території Львівської області  впродовж останніх років активно реалізуються програми зі створення дитячих будинків сімейного типу, що однозначно допомагає дітям не стати на кримінальний шлях після перебування в інтернатах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: