У Львові обрали найкращу кав’ярню року та створили кавове панно (фото)

Найароматніша подія країни знову зібрала усіх кавоманів у місті Лева. На чотири осінні дні, з 18 до 21 вересня, «На каву до Львова» стало місцем зустрічі друзів, родин, партнерів, тих, хто цінує спілкування та п’є добру каву.

 

Про це Дивись.Інфо0029017201910227025103660368038403860400043405230524052610281043112311261129 (1)1129 повідомили у прес-службі ЛМР.

Щороку в рамках свята «На каву до Львова» мешканці та гості міста обирають найкращу кав’ярню Львова. Цього року найкращою визнано GLORY CAFE.

На Кавовому ярмарку понад півсотні кав’ярень та ресторанів просто неба облаштували міні-версії своїх закладів. Добірні сорти кави з усього світу, ексклюзивні кавові напої, солодощі до кави та майстер-класи від професіоналів – усім цим можна було посмакувати в одному місці.

Чотири дні на площі Ринок львів’яни та гості міста спільно з волонтерами руху «Руки допомоги» при Центрі опіки сиріт створювали кавове панно. Учасники благодійного арт-проекту кавовими зернами виклали Домініканський собор та напис «Make coffee. Not war». Це найбільша в Україні кавова картина, створена із понад 850 тисяч кавових зерен.

«Метою благодійного арт-проекту «Make coffee. Not war» було зібрати кошти для надання допомоги сім'ям загиблих в зоні АТО. Протягом свята було зібрано 7,5 тис. грн. Усі пожертви передано через Фонд Гарнізонного храму св. ап. Петра і Павла у Львові сім’ям військовослужбовців», - зазначив директор свята «На каву до Львова» Андрій Сидор.

Уперше у Львові на святі «На каву до Львова» презентували обладнання та аксесуари світових та українських брендів на КаваEXPO. Цьогорічними учасниками були Голден Бар, ексклюзивний представник компаній CaffeMolinari, Enrich, Dammann, Betjeman and Barton, La Marzocco, Promac, Thermoplan, Rocket Espresso, Marco, Eureka та Compak; Альта Гурме Груп, офіційний представник в Україні всесвітньо відомих брендів illy, FAEMA, Alessi, RVC, компанія, один з напрямків діяльності якої є відродження та популяризація альтернативних (ручних) методів заварювання кави і чаю; НARIO, компанія-виробник легендарного термостійкого посуду; компанія «Югов і Д», підприємство з обсмаження кави, ТМ «Світ кави», виробник та підприємство з обсмаження кави, виробниче підприємство «Технолог», перший виробник ростерів для обсмажування кави на ринку України та СНД. Тут кожен міг не тільки дізнатися технологічні новинки кавової сфери, але й спробувати їх в дії. А ще на КаваEXPO проходили різноманітні майстер-класи від професіоналів та тематичні дискусії.

У рамках восьмого свята «На каву до Львова» було проведено п’ять національних чемпіонатів під егідою SCAE (Асоціація Спешіалті Кави Європи) та визначено переможців, які представлятимуть Україну на світових чемпіонатах. Так, переможцем XI чемпіонату баріста стала Любов Таран (KREDENS CAFE, Львів). Отож, тепер триматимемо за неї кулаки на Світовому чемпіонаті, який заплановано у квітні 2015 року у Сіетлі (США). Перемогу в I чемпіонаті брюверс кап здобув Карелашвілі Руслан (KofeIn, Харків). Переможцем VII чемпіонату каптестерів став Смірнов Роман (KOFEiN, Полтава), а II чемпіонату з обсмажування кави - Буряк Руслан (DoubleDecker Cake&Coffee, Дніпропетровськ). Переможці цих чемпіонатів презентуватимуть Україну на Світовому чемпіонаті у червні 2015 року у Гетеборзі (Швеція). Також уперше було проведено чемпіонат з приготування кави у джезві. Тут найвправнішим майстром стала Юлія Сайчук (Світ кави, Львів). Відтак, Юлія теж спробує свої сили Світовому чемпіонаті у лютому 2015 року в Афінах (Греція).

П’ємо каву і крутимо педалі! Саме під таким гаслом вдруге в рамках свята «На каву до Львова» відбулась Кавова велоМИЛЯ, яка об’єднала понад 200 кавоманів та велофанів. Кавові король і королева теж долучились до кавової веломандрівки.

«На каву до Львова» – єднає людей і показує справжню культуру кави у кав’ярнях, вдома, серед професіоналів та кавоманів.

Організатор: компанія «ДікАрт», за підтримки SCAE Україна, Львівської свічкової мануфактури, Львівської міської ради. Сайт Свята: coffeefest.lviv.ua.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: