У Львові триває перший Форум кластерів

У приміщенні конференц-залу готелю «Таурус» зустрілися представники кластерів міста у сфері ІТ, туризму, поліграфії та легкої промисловості, щоб обговорити стратегію роботи на наступні п’ять років, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

На урочистому відкритті з вітальним словом до присутніх представників промислових та бізнес-кіл звернувся перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.

«5 років тому усе було набагато простішим: бачилась перспектива, можна було будувати стратегію. Сьогодні все накладається на питання війни та миру. Зрозуміло, що в головах представників бізнесу сьогодні інші такі ж болючі речі: інфляція, девальвація та стагнація. Але сьогодні ми повинні думати, що буде після нашої перемоги, враховуючи нинішні економічні реалії. 5 років тому, разом із фондом «Ефективне управління» та компанією «MonitorGroup», Львівська міська рада думала, як зробити Львів більш конкурентним, кращим за інші міста України та Східної Європи. Відтак, була вироблено Стратегію конкурентоспроможності. Час показав, що вона є дієвою, адже забезпечила успіх міста», - відзначив Олег Синютка.

Щодо сучасного розвитку кластерів, то, за його словами, увесь світ своїм розвитком дуже чітко доводить, що це більш ефективно, це форма, яка краще відповідає викликам економіки, викликам конкуренції та суспільства. І Львову тут також відведено особливе місце.

«Львів, як місто, яке сьогодні динамічно розвиває ІТ-галузь та туризм, відоме у всій Східній Європі. І ми розширюємо ці межі. Тому було б правильно дослідити, чому саме ці галузі у Львові мають таку позитивну динаміку. Ми повинні чітко зрозуміти – чому ІТ та туризм рушили вперед, наскільки це заслуга кластерної моделі, що з цього треба мультиплікувати, і наскільки така мультиплікація зможе бути рушієм у розвитку цих напрямків. Сьогодні міська рада дуже багато працює над тим, щоб зрозуміти та підтримати ті модельні напрацювання, які сьогодні народжуються у Львові. Якщо Львів буде успішним, успішною буде й Україна», - додав перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.

Нагадаємо, партнерами Форуму є Західноукраїнська філія Європейської бізнес-асоціації, Львівська торгово-промислова палата, Львівська бізнес-школа. Фінансовим партнером є проект «Місцевий економічний розвиток міст України», що впроваджується Федерацією канадських муніципалітетів (ФКМ) за підтримки уряду Канади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: