У Львові відбудеться концерт Богдана Котюка

30 вересня о 19.00 год в Будинку органної та камерної музики відбудеться авторський концерт композитора Богдана Котюка «Віра… Надія… Любов…», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Три чесноти – віра, надія, любов – цю тріаду композитор Богдан Котюк ставить в основу своєї творчості.

30 вересня, вже традиційно, третій рік поспіль, у Будинку органної та камерної музики в День вшанування пам’яті ранньо-християнських Святих мучениць Віри, Надії та Любові відбудеться авторський концерт композитора Богдана Котюка.

Поруч із вже відомими слухачам віртуозними творами для органа, сопрано, фортепіано, хроматичної сопілки – прозвучать композиції, що були написані у 2014 році. Серед очікуваних прем’єр – «Ave Maria» для флейти Пана і органа, «Benedictus» у версії для фортепіано, унікальний в органній музиці цикл для педалей органа «Step by Step» – або «Крок за короком», який органіст виконує виключно ногами.

Серед виконавців найбільша й найвагоміша роль у концерті відведена провідній концертуючій органістці України Олені Мацелюх. І це не випадково, бо більшість із творів, що заявлені в програмі концерту були написані композитором у співпраці з органісткою і спеціально для неї. Окрім органа в концерті звучатимуть й інші музичні інструменти – фортепіано та духові, а також – сольний спів у виконанні Ірини Стефанко.

Публіка стане свідком цілком унікального експерименту: твір «Benedictus» прозвучить двічі. І кожен матиме змогу переконатися: один і той самий твір звучить цілком по-іншому, якщо його заграти на органі чи фортепіано. Музику Б.Котюка для фортепіано в концерті гратимуть Меланія Вільшанецька, Ольга Стрілецька та Олена Мацелюх.

Буде також двоє справді віртуозних флейтистів – Ігор Мацелюх (флейта Пана) та Анастасія Арбузова (сопілка).

Прозвучать дитячі пісні Б.Котюка як у виконанні артистів філармонії, так і дітей із вокального ансамблю «Намисто» Львівського палацу культури ім. Г.Хотчевича п/к Марії Сергійчук.

Композитор Богдан Котюк головною прем’єрою свого цьогорічного авторського концерту вважає концерт для органа «Dona nobis pacem».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: