Базові речі, якими сьогодні займається Google, дають нам змогу рухатись вперед, – Москаленко

23 вересня Google Україна та Львівська міська рада презентували результати проекту цифрового перетворення Львова, який реалізовували впродовж кількох останніх місяців. Завдання, яке перед собою ставили компанія та орган місцевого самоврядування, полягало в тому, щоб дослідити, чи можна за допомогою інтернет-інструментів підвищити привабливість цілого міста – як з точки зору інвестицій та бізнесу, так і з точки зору розвитку туризму.

«Ми дуже раді, що Львів став прикладом цифрового перетворення великого міста, що його керівництво усвідомлює важливість продуктів Google для сучасного бізнесу. Ми побачили велику зацікавленість як серед представників державних установ і бізнесу, так і серед молоді. Отже, сподіваємось на подальшу плідну співпрацю та запрошуємо усіх охочих долучитися та змінити своє рідне місто на краще», – зазначив директор Google Україна Дмитро Шоломко.

За його словами, коли спільно з міською владою Львова вони започатковували цю ініціативу, було виділено 4 напрямки, в яких потрібно було рухатися у цифровому перетворенні. Йдеться про державних службовців, освіту, бізнес та громаду.

Загалом проект охоплював кілька складових, одна з яких – освітня. Зокрема, було проведено:

  • семінари для держслужбовців про роль цифрових технологій у державному управлінні та місцевому самоврядуванні;
  • семінари для представників бізнесу – як ефективніше використовувати сучасні цифрові технології та сервіси Google для просування свого бізнесу;
  • семінар з клініки сайтів для збільшення їхньої доступності для користувачів та пошукової системи Google.

Як розповів директор департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Андрій Москаленко, сьогодні перед місцевим самоврядуванням стоять 2 виклики: перший – це максимальне спрощення тих процедур, які зараз існують, і другий – максимальна відкритість доступу.

«Зокрема, друге досягається через створення електронних сервісів, які так чи інакше пов’язані і залежать від розвитку інформаційних технологій, що й показує компанія Google. Коли ми вперше під час фестивалю «Ніч у Львові» базово запровадили електронний квиток в музеях, відсоток користувачів у нас був до 5%. Коли ж ми проводили це фестиваль знову – вже в листопаді минулого року – ця кількість зросла до 20%. Тобто, приблизно 2000 людей купили квиток через інтернет, а не традиційно йшли в каси. Вони, фактично, змінили свою ментальність. Отже, маємо надію, що цьогоріч таких людей буде вже близько 30-40%. Базові речі, якими сьогодні займається Google, дають нам змогу йти, рухатись вперед», – зазначив Андрій Москаленко.

Розповів він і про здобутки міської влади у впровадженні проекту е-урядування та його користь для мешканців Львова та працівників міськради.

«Завдяки розвитку інформаційної галузі, минулого тижня ми врешті запустили проект, про який говорили рік, – проект впровадження електронного врядування в мерії Львова. Зокрема, після підписання в липні минулого року 3-стороннього договору між шведською фундацією SIDA та Естонською академією електронного врядування, у жовтні було оголошено міжнародний тендер на визначення компанії, що впроваджуватиме е-документообіг. Минулого тижня було представлено цю українську компанію, і з понеділка вона вже розпочала аудит процесів мерії. Маємо надію, що вже з 1 січня ми зможемо перейти на нову систему.

Електронний документообіг пришвидшує вирішення питань мешканців, тому що ми приблизно в 6 разів зменшуємо час надходження документу від мешканця до безпосереднього виконавця. З другого боку, процедура стає простішою. Людина більше часу приділяє вирішенню питань, а не зайвій бюрократії», – додав Андрій Москаленко.

Як розповіли також під час прес-конференції представники Google Україна, 15-17 серпня у співпраці зі спільнотою Google Картограф та спільнотою Панорам було організовано проект Львів MapCamp, під час якого ентузіасти-картографи нанесли понад 2000 об’єктів соціального, туристичного та суспільного значення Львова на карти Google та створили фотосфери пам’яток історії та архітектури. Крім того, було проведено семінар для молоді та активістів щодо самостійного нанесення об’єктів на карти Google та покращення і вдосконалення карти свого міста.

Завдяки проекту на Google Карті Львова з’явилась детальна інформація про соціально значущі об’єкти міста – аптеки, дитячі садки, бібліотеки тощо. А завдяки нанесенню на карти фотосфер, вперше стало можливим віртуально прогулятись парками міста, відвідати відомі церкви та музеї.

Нагадаємо, спільний проект Львівської міської ради та Google Україна «Цифрове перетворення міста» спрямований на те, щоб за допомогою цифрових технологій оновити місто та навчити львів'ян цифрової грамотності й практичних можливостей використання продуктів Google у різних сферах життя.

Партнерами проекту є Google Україна, Львівська міська рада, бізнес-клуб «Клуб ділових людей» та Львівська бізнес-школа Українського католицького університету.

Довідка

Інноваційні технології Google щодня служать мільйонам людей провідниками у світі інформації. Заснована у 1998 р. аспірантами Стенфордського університету Ларрі Пейджем та Сергієм Бріном, компанія Google сьогодні є лідером веб-ринку у світі. Штаб-квартира корпорації Google знаходиться у Кремнієвій долині, представництва компанії розташовані в Північній Америці, Європі та Азії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: