Росія не погоджувала з Україною відправку четвертого "гумконвою", - МЗС

Російська Федерація не погоджувала з українською стороною направлення четвертого "гуманітарного конвою".

Про це заявив речник МЗС України Євген Перебийніс, передає Еспресо.TV.

"У нас немає жодної офіційної інформації про намір Російської Федерації спрямувати до України черговий "конвой". Якщо такі наміри в Російської Федерації є, ми закликаємо її діяти відповідно до норм міжнародного права, відповідно до законодавства України", - сказав Перебийніс.

Він підкреслив, що на доставку "гуманітарного конвою" з Росії до України необхідна згода української сторони, яка має провести всі обумовлені законом процедури контролю.

Речник МЗС  вкотре нагадав, що Росія також має співпрацювати з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, який є єдиною організацією, що може здійснювати доставку та розповсюдження російської "гуманітарки".

"Ми закликаємо Росію не здійснювати незаконних дій, як це вона продемонструвала протягом попередніх трьох "конвоїв"", - наголосив дипломат.

Він також зазначив, що Росія досі не надала жодних роз'яснень щодо протиправної доставки трьох попередніх "гуманітарних конвоїв".

Нагадаємо, раніше МЗС РФ повідомило, що Росія готує до відправки на Донбас вже четвертий за рахунком гуманітарний конвой.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: