«Золотий лев» об’єднає Схід і Захід, але пройде без гостей із Росії

Театральний фестиваль «Золотий лев», який розпочнеться у Львові 27 вересня, пройде під гаслом «Схід в Захід разом», про це сьогодні, 24 вересня, у програмі «Доброго ранку, Львове!» на ТРК «Львів» розповів директор фестивалю Ярослав Федоришин.

Цього року львівська театральна подія «Золотий лев» відзначає 25 років діяльності. Ярослав Федоришин повідомив, що, після довгих роздумів про те, чи проводити захід в сьогоднішніх українських умовах, було вирішено провести його, об’єднавши театралів зі всієї України.

«Ми вирішили привезти зі Сходу театри, які зараз не працюють. Вони у бомбосховищах, підвалах готували свої нові вистави, і ці прем’єри відбудуться у Львові», – поінформував директор фестивалю.

Окрім українських театрів, будуть представлені німецькі, польські та білоруські, а от росіян цього року не запрошували.

Замість традиційної карнавальної ходи,на відкриттіфестивалю покажуть виставупро Т. Шевченка «Сни за Кобзарем».

Частину зібраних під час фестивалю коштів передадуть українським військовим, працюючим в зоні АТО, та у військові госпіталі, де лікуються вояки.

Завтра, 25 вересня, у програмі «Доброго ранку, Львове!» нові гості. Серед них олімпійський чемпіон з кульової стрільби 2008 року в Пекіні Олександр Петрів. Він щойно повернувся з Чемпіонату світу в Іспанії, де у командній першості (разом з Романом Бондаруком та Павлом Коростильовим) здобув золоту нагороду.

Прес-служба ТРК «Львів»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: