Турянського обрали головою НОК у Львівській області

За розвиток Олімпійського руху на Львівщині відповідатиме т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський, повідомила прес-служба ЛОДА. 

Сьогодні, 25 вересня,  делегати зборів Олімпійської ради обрали його головою відділення Національного Олімпійського Комітету України у Львівській області. Кандидатуру Юрія Турянського на цю посаду запропонувала Федерація баскетболу у Львівській області.

Одне з завдань новообраного голови відділення – це розвиток матеріально-технічної бази, наближення її до європейських стандартів, а також відновлення і будівництво спортивних споруд.

Юрій Турянський закликав делегатів працювати спільно над тим, аби спортсмени мали європейські умови для тренувань, адже, за його словами, цього не досягнути без залучення спонсорів, бізнесу, європейських грантів.

«Треба діяти самим… У Львові на часі спорудження сучасного ігрового Палацу спорту, що закладалося в планах проведення матчів європейської першості з баскетболу.

Потребує розвитку інфраструктура Карпатського регіону для зимових видів спорту, матеріально-технічна база середніх навчальних закладів та вищої школи; підтримка місцевого виробництва спортивних товарів, обладнання, одягу,» – додав Юрій Турянський.

Також він подякував спортсменам Львівщини за їхні перемоги, часто не завдяки, а всупереч. Попри відсутність фінансування, достойної матеріально-технічної бази, наші спортсмени стають олімпійськими чемпіонами. Наприклад, з 6 золотих нагород України на Олімпіаді 2012 року – дві здобули представники Львівщини: фехтувальниця Яна Шемякіна та боксер Олександр Усик.

«Сподіваюся, що вже найближчим часом ми вшануємо кращих атлетів області, які тільки за останні місяць-два здобули нагороди Чемпіонатів світу з різних видів спорту, нашого молодого атлета Павла Коростильова – чемпіона та рекордсмена других літніх Юнацьких Олімпійських Ігор та їхніх персональних тренерів».

За словами керівника області, здобутки спортсменів – це результат самовідданої праці, патріотизму та фанатичної відданості спорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: