У Львові відбудеться флеш-моб «Україна – єдина!» (відео)

26-27 вересня у Львові відбудуться заключні заходи Всеукраїнського фестивалю-конкурсу соціальної реклами «Україна – єдина!», який проводився протягом вересня цього року. В рамках заходів в суботу, 27 вересня, на пл. Ринок відбудеться флеш-моб та церемонія нагородження переможців конкурсу.

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі, спільно з Львівською міською радою, з метою протидії антиукраїнській пропаганді та використання креативного творчого потенціалу студентів та викладачів, митців ВНЗ для зміцнення єдності українського народу, з 10 до 27 вересня проводить Всеукраїнський фестиваль-конкурс соціальної реклами «Україна – єдина!».

«В антиукраїнській інформаційній війні використовуються різні засоби. Найсерйозніший зараз – це тотальна брехня. Звичайно, брехні можна протидіяти силовими ударами в лоб, але наших ресурсів недостатньо для цього. Тому ми ставимо питання про координацію загальнодержавних зусиль. Ми розуміємо, що просто опонувати – недостатньо. Тому ця акція, яку ми започатковуємо у Львові – це свого роду непряма відповідь на антиукраїнську інформаційну війну. Ми демонструємо, що українці єдині: від Криму до Чернігова і від Ужгорода до Донецька.

Ідея цього конкурсу народилася несподівано. Підготовку до нього ми розпочали наприкінці серпня. За такий короткий час ми отримали більше 500 робіт у двох номінаціях – відеоролик соціальної реклами на тему «Україна єдина» і плакат. До нас надійшло близько 70 роликів, плакатів – значно більше. Журі провело відповідну роботу і визначило кращих. Роботи є дуже креативні, абсолютно несподівані», - розповів Голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький.

«Для нас дуже важливо, що Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі запросила фестиваль до Львова. Адже дуже багато учасників бере участь у ньому, і, звичайно, всі погляди будуть звернені на місто. Ми маємо чудову можливість показати учасникам місто, а найголовніше – патріотичний дух. Крім того, Львів – це місто подій. Ми запрошуємо львів’ян долучитися до флеш-мобу і майстер-класів. Хочеться тільки побажати доброї погоди, тому що Львів вміє зустрічати як сонечком, так і дощем.

Переглядаючи ролики, розумію важливість самого конкурсу. Хотілося б, звичайно, щоб Україна дійсно була єдина і нам не доводилося складати такі ролики. Назва «Україна єдина» - дуже потужна, дає меседж, який треба виносити далі у світ. Коли про єдину Україну говорять діти – це дуже важливо. На нашу думку, це добре, що ви залучаєте молодь, студентів, бо тоді кожен може зробити свій внесок – малюнком чи відеозверненням», - зазначила директор ЛКП «Агенція з підготовки подій» Ліна Остапчук.

Флеш-моб «Україна – єдина!» та урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського фестивалю-конкурсу соціальної реклами «Україна – єдина!» розпочнеться о 15.00 год в суботу, 27 вересня, на пл. Ринок.

На початку заходу з вітальним словом до всіх учасників звернуться організатори Фестивалю — Голова Національної комісії Василь Костицький та мер Львова Андрій Садовий.

Захід буде продовжено показом відеозвернень відомих українських постатей та демонстрацією робіт переможців Фестивалю-конкурсу — відеоролики та плакати соціального спрямування.

Окрім того, львів’яни та гості міста матимуть можливість особисто долучитись до створення соціальної реклами. Усіх охочих творчо представити тематику єдності України, забезпечення її суверенітету та територіальної цілісності на площі чекатимуть спеціально підготовані мольберти та фарби. Автори найкращих плакатів, визначених професійним журі, отримають дипломи Національної комісії та подарунки спонсорів фестивалю, додатково заплановано вручення Призу глядацьких симпатій.

Завершенням публічного заходу та ключовою подією вечора стане урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського фестивалю-конкурсу соціальної реклами «Україна – єдина!». Після церемонії заплановано проведення брифінгу.

Відео про флешмоб дивіться тут.

Програма

27 вересня

15.00 – 16.30 – флеш-моб «УКРАЇНА – ЄДИНА!» на площі біля міської Ратуші (фонтан «Адоніс»)

15.12 Гімн України

15.15 – театралізоване дійство «Своє серце, Україно, я кладу тобі до ніг (виконує група волонтерів громадських організацій м. Львова)

15.30 –  привітання організаторів Фестивалю:

Василь Васильович Костицький,

Голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі

Андрій Іванович Садовий,

міський голова Львова

 

15.20 – початок майстер-класу «Створюємо соціальний плакат» (беруть участь студенти, викладачі Львівського державного коледжу декоративного і ужиткового мистецтва імені Івана Труша, приєднуються всі охочі, визначається кращих робіт для призу глядацьких симпатій)

впродовж майстер-класу:

  • поінформування ведучими про переможців, учасників, організаторів, партнерів, інформаційних партнерів, визначення плакату для вручення призу глядацьких симпатій);
  • показ відеороликів та соціальних плакатів, які перемогли у Фестивалі (15.40)
  • показ відеосюжету «Привітання учасників Фестивалю відомими українцями» (15.55)
  • повторний показ відеороликів та соціальних плакатів-переможців (16.05)
  • оголошення імені авторів плакатів, яких глядачі обрали для вручення призу глядацьких симпатій (16.15)

16.20 – завершення майстер-класу «Створюємо соціальний плакат»

16.20–16.30 – переміщення переможців та учасників Фестивалю до Львівської міської ради для вручення відзнак журі *.

16.30–17.00 – нагородження переможців Фестивалю (сесійна зала Львівської міської ради).

Василь Васильович Костицький,

Голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі

Андрій Іванович Садовий,

міський голова Львова

 

17.00 – Брифінг для ЗМІ

* - За сприятливих умов церемонія нагородження переможців Фестивалю відбуватиметься о 16:20 до біля міської Ратуші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: