Олімпійці Львівщини взяли участь у благодійному пробігові «З вірою в серці» (фото)

28 вересня ц.р. на проспекті Свободи у Львові вперше відбулася унікальна соціальна ініціатива компанії «Данон» в Україні, спрямована на допомогу дітям з кардіологічними захворюваннями - «Пробіг з вірою в серці».  

Львів п’ятим приймав естафету «Пробігу з вірою в серці», історія якого налічує вже п’ять років та більше 1 мільйона гривень, зібраних на закупівлю медичного обладнання в лікарнях Херсону, Кременчука, Вінниці та Дніпропетровська.

Про це Дивись.Інфо повідомила заступник начальника управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації Оксана Вацеба.

Підтримати ініціативу «Пробігів з вірою в серці», окрім компаній-партнерів, прийшли й львівські олімпійці та представники відділення НОК України у Львівській області. Олімпійський чемпіон Олександр Петрів закликав підтримати цей забіг, який дарує малюкам Львова шанс на здорове життя й запросив усіх, особливо молодь активно долучатися до благодійництва, до здорового способу життя, відмовитися від тютюну та алкоголю й частіше бігати! Окрім Олімпійського чемпіона, участь у спеціальній розминці з інструктором мережі фітнес-клубів «Ківі-фітнес» та масовому пробігу, взяли також учасник трьох зимових Олімпіад, стипендіат НОК України, санкар Анурій Кісь, учасниця Олімпійських Ігор 2012 року, майстер спорту міжнародного класу з художньої гімнастики Вікторія Ленишин; учасниця зимової Олімпіади в Ліллегаммері, виконавчий директор відділення НОК України Христина Опьола-Подгрушна, яка завітала на пробіг зі своїми дітьми Романом та Мартою; а також відповідальний секретар відділення, заступник начальника управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації Оксана Вацеба.

Загалом учасники пробігу й компанії-партнери фірми «Данон» зуміли зібрати 84 тисячі гривень. Усі, хто долучився до благодійності і пробігу отримали йогурти «Данон» й незабутні враження від цікавої організації акції.

Незважаючи на символічність пробігу, головна суддівська колегія, сформована з представників обласної федерації легкої атлетики, визначила переможців «Пробігу з вірою в серці».

Серед дівчаток віком до 10 років кращими виявилися Бачинська Наталя, Слободяник Віка і Ярошенко Галинка; серед хлопчиків найспритнішими виявилися Тарнакін Влад, Бугай Сава, Вікторов Михайло.

У масовому забігу серед усіх учасників кращих виявилися: Бугай Катерина, Євстратьєва Ганна, Соломаха Христина; Ханас Володимир, Омельчук Віталій, Пилипенко Роман. Спеціальним призом було відзначено й найстаршого учасника пробігу.

Довідка:

Статистика свідчить, що в Україні від 7 до 14 малюків на 1 000 немовлят з'являються на світ із вродженими вадами серця. 42% з них не доживуть до року, якщо не будуть вчасно прооперовані. Своєчасна діагностика серцевих захворювань значно підвищує шанси маленького пацієнта на якнайшвидше і повне одужання. Однак, лише деякі медичні установи мають належне обладнання, що дає можливість вчасно діагностувати кардіологічні відхилення і попереджувати їх розвиток.

Саме з метою допомоги дитячим лікарням в закупівлі необхідного обладнання компанія «Данон» в Україні ініціювала проведення Пробігів у великих українських містах. Приєднуючись до пробігу, їх учасники демонструють свою небайдужість і рішучість боротися з серцевими захворюваннями, роблячи благодійні внески і займаючись спортом під час Пробігу.

Вперше "Пробіг з вірою в серці" відбувся у 2010 році в Херсоні, де цього року він відбувається вже вп’яте.

У 2014 році пробіги вже відбулися в Дніпропетровську, Вінниці, Херсоні та Кременчуці.

Завдяки зусиллям учасників Пробігу в кардіологічних відділеннях міст-учасників з’явилися кардіомонітори, холтери ЕКГ, аналізатори крові та інше кардіологічне обладнання, що кожного дня допомагає рятувати маленькі життя.

 IMG_1269 IMG_1271 IMG_1293 IMG_1297 IMG_1302 IMG_1304 IMG_1305 IMG_1326 IMG_1335

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: