Сьогодні кожен повинен відчути себе відповідальним за долю цілої країни, - Колодій

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій привітав учасників VII Екуменічного соціального тижня на відкритті конференції «Відповідальність християнина в сучасному суспільстві», повідомила прес-служба ЛОР.

«Темою цьогорічного зібрання є обговорення питання відповідальності християнина у сучасному світі, а вона, погодьмось, колосальна. Сьогодні кожен з нас має достатньо прав, але разом з тим і вдосталь обов’язків. Кожен з нас несе відповідальність перед Господом, перед своїми батьками, пере Героями Небесної сотні та українськими військовими, які сьогодні захищають нашу державу від ворога.

Голова обласної ради зауважив, що цьогорічна тематика особливо актуальна для України, адже після Революції гідності українці отримали шанс збудувати нову державу. Для успіху задуманого, за словами Петра Колодія, кожен повинен відчути себе відповідальним за долю цілої країни. «На порозі нової сторінки в історії України, яку зараз пишемо, мусимо чітко усвідомлювати власну відповідальність. Інакше будуть даремними жертви наших дідів і батьків, які століттями боролись за незалежність, даремними будуть смерті лицарів Небесної сотні і наших військових», – наголосив Петро Колодій.

У рамках цьогорічної конференції впродовж тижня її учасники обговорюватимуть досвід становлення відповідального громадянського суспільства. Під час дискусій зосереджуватимуть увагу на відповідальності журналістів, представників соціальних організацій та кожного громадянина у часи суспільних трансформацій. Представники духовенства разом з мирянами дискутуватимуть на тему соціальної ролі Церкви в період війни та суспільних змін.

Нагадаємо, сьогодні, 29 вересня, у Львові розпочав роботу VII Екуменічний соціальний тиждень, який триватиме до 4 жовтня. Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) – всеукраїнський суспільний Форум, який прагне об’єднати ресурси громади, влади, соціальних організацій, церков, ЗМІ та освітян навколо вирішення актуальних проблем суспільства, базуючись на загальнолюдських цінностях та Соціальній Доктрині Церкви, тим самим стимулюючи екуменічний діалог у соціальній сфері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: