У Львові завершують будувати нове транспортне кільце

На вул. Кульпарківська – Наукова тривають роботи з будівництва транспортного кільця. Роботи фінансує ТОВ «Фенікс Капітал» (власник комплексу «Леополіс» на вул. Кульпарківській). Першу половину кільця вже збудовано і заасфальтовано. Зараз асфальтують друге півкільце. Роботи виконує компанія «Онур». Кільце планують відкрити наприкінці цього тижня, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Розв’язка Кульпарківська – Наукова завжди була проблемною через свою аварійність. Це кільце мало бути влаштоване ще за радянських часів, але тоді цього не зробили. Зараз врешті така можливість з’явилась, сюди інвестовано 15 млн грн. Це надзвичайно складна розв’язка, яка, до того ж, дасть можливість прямого доступу до нового комплексу, який планують відкрити до кінця року. Це також дуже важливо для міста, тому що там буде додатково 1,5 тисячі робочих місць. В комплекс інвестовано близько 150 млн дол і, звичайно ж, тут має бути якісна транспортна інфраструктура. У перспективі, цю дорогу звідси прокладуть й аж до летовища, але тут також треба, щоб Мінфін виконав свої зобов’язання й повернув нам борги ще за 2011 рік. Приємно й те, що, незважаючи на всі труднощі, роботи тривають. І до кінця тижня розв’язка вже буде готова, і цим кільцем можна буде нормально проїхати», – зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Як розповів представник підрядної компанії «Онур» Мирослав Карпишин, будівельні роботи було розділено на 2 етапи, щоб можна було не припиняти рух.

«Зупинка руху була б дуже великою транспортною проблемою. Зараз до кінця підходить вже другий етап – асфальтні роботи на другій половині кільця завершать за день-два. Залишаться ще розстановка знаків, дорожня розмітка, облаштування тролейбусної лінії, що також займе певний час. Проте на початку жовтня кільце в повному об’ємі буде запущене в експлуатацію», – розповів Мирослав Карпишин.

За словами голови Залізничної райадміністрації Ірини Гримак, кільце тут – це надзвичайно важливо для Залізничного та Франківського районів, а також дя мешканців міста, адже перехрестя вулиць Кульпарківська – Наукова завжди було одним із найпроблемніших місць концентрації ДТП.

«Це місце вже дуже багато років було на контролі в міському ДАІ – аварій тут було достатньо. Окрім того, існувала надзвичайно велика незручність в роботі електротранспорту, адже тролейбуси витрачали дуже багато часу на здійснення лівого повороту на вул. Наукову з Кульпарківської. Отже, в першу чергу це дасть можливість забути про концентрацію ДТП у цій точці – стане зрозуміло, хто куди їде і куди повертає. Забезпечить це і більш якісне надання послуг у роботі тролейбуса, тому що він буде безперебійно курсувати і не стоятиме в заторах. Також кільце – це під’їзд до одного з майбутніх торгових комплексів. Це наші робочі місця, наші платники податків, територія для відпочинку мешканців», – зазначила Ірина Гримак.

Нагадаємо, 1 серпня розпочали реконструкцію дороги та роботи з облаштування кільця на перехресті вул. Кульпарківська – вул. Наукова.

Кінцевий термін виконання ремонтних робіт – 1 листопада. Роботи виконали швидше.

У зв’язку із проведенням ремонтних робіт на перехресті вулиць Кульпарківська – Наукова, відбулись певні зміни у русі транспорту, зокрема – змінено маршрути руху тролейбусів №2 та №20.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: