30 вересня бібліотекарі відзначають своє професійне свято

30 вересня бібліотекарі відзначають своє професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек. З цієї нагоди у централізованих бібліотечних системах Львівської області відбуваються різноманітні тематичні заходи, – інформує департамент культури національностей та релігій ОДА, повідомила прес-служба Львівської ОДА

Із професійним святом бібліотекарів привітав т.в.о. Львівської ОДА Юрій Турянський. “Бібліотеки є важливим чинником інтелектуального, духовного і естетичного збагачення кожної нації. А книга чи не найбільше формує особистість, творить націю та державу Бажаю  усім вам добра, щастя і наснаги для продовження великої місії – сприяння інтелектуальному майбутньому України”, – йдеться у вітанні керівника Львівщини.

За інформацією департаменту культури національностей та релігій ОДА, 30 вересня у Жовківській, Кам’янка-Бузькій, Пустомитівській РЦБС, Сокальській РЦБС, Чорвоноградській та Новороздільській МЦБС проходять Дні відкритих дверей «Бібліотека – світ нових можливостей», «Пункт призначення – бібліотека», «Vivat! Бібліотеко!», «Сучасна бібліотека – нові послуги», «Цей дивосвіт – бібліотека»

Окрім того, в Обласній бібліотеці для дітей відбудеться благодійний аукціон «Доброта врятує світ»,  усі кошти від якого підуть на придбання книжок для дітей Донбасу, а у Стрийській РЦБС пройде акція «Відкрий українське, підтримай український Донбас».

У багатьох районних бібліотеках відбуваються громадські слухання, круглі столи, книжкові презентації.

Також у публічних бібліотеках області відбудуться бібліомарафони, флешмоби, бенефіси читача, вересневі студії «Моя бібліотека – родинна домівка», «Читання – ключ до майбутнього», «Книга відкриває світ», «Без книги немає бібліотеки», «Читання – ключ до майбутнього» тощо.

Довідково:

У Львівській області діє 1328 публічних бібліотек, що належать до сфери управління Міністерства культури України, в т.ч. 3 – обласних, 3 – для юнацтва, 63 – для дітей. Із загальної кількості бібліотек 1141 знаходиться у сільській місцевості.

Фонди публічних бібліотек області  нараховують близько 11 млн. примірників.

Всеукраїнський день бібліотек – встановлено Указом Президента України у 1998 році. Відзначається щорічно 30 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: