Львівщина відзначила Всесвітній день туризму

З нагоди Всесвітнього дня туризму на Львівщині відбулася низка турів, екскурсій, конференцій, семінарів, фестивалів тощо, повідомила прес-служба ЛОДА.

Зокрема, для родин Героїв Небесної Сотні з усієї України проведено екскурсію на Личаківський цвинтар та Собор Св.Юра, для працівників туристичної сфери  – семінар «Стратегія розвитку туристичного бізнесу в умовах кризи» («Виживання серед акул»); для працівників санаторно-куротної сфери  – «Міжнародний туристичний Форум» у м.Трускавці; для науковців зі Словаччини та Польщі  – тур в Яворівський Національний природний парк та в паломницькі центри області Страдч, Крехів, Жовкву в рамках міжнародної конференції «Природа і сакрум»; для шанувальників незвіданих місць – екскурсії «Жидачівський Люрд та «Довкола Львова», а також безліч різноманітних туристичних заходів.

«Цьогорічний День туризму дає нам можливість ще раз відкрити Україні і світові туристичну привабливість Львівщини, його красу, гостинність, неперевершеність, прославити на весь світ, переконати, що до нас треба їхати, що до нас треба повертатися знову і знову», – зазначила заступник директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму ОДА Оксана Погорілко.

За її словами, на сучасному етапі Львівщина має реальну можливість скерувати значні туристичні потоки в наш край завдяки появі нових сприятливих факторів, а саме:

•    Внесення до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО 4 дерев’яних храмів Львівщини в м. Дрогобичі, м.Жовкві, с.Потеличах і с.Маткові, які є шедеврами архітектури і не мають аналогів у світі, стало знаменною подією, яка значно підвищила туристичну привабливість та імідж нашої держави та  області і  зумовила впровадження нових міжнародних туристичних шляхів, туристичних продуктів, наукових досліджень.
•    Ратифікація Верховною Радою України Карпатської Конвенції, основними завданнями якої є сталий розвиток туризму, зосередила значне зацікавлення до Карпатського регіону з боку міжнародних фондів, інституцій тощо.
•    Включення міста Львова до ТОП-10 міст Європи, які варто відвідати у 2014 році, зумовило потребу розширити географію мандрівок туристів та гостей за межі Львова в екологічно чисті території, і, відповідно, створити якісні пропозиції нових туристично-рекреаційних продуктів на території області.
•    Через небезпеку для відвідування туристами одного з найважливіших в Україні Приазовсько-Чорноморського регіону спостерігається значне пожвавлення туристичних потоків в Карпатсько-Прикарпатський регіон, що породжує попит на нові туристично-рекреаційних об’єкти, туристичні маршрути, високу якість та широкий асортимент туристичних послуг.

«Туристична індустрія Львівщини в умовах економічного спаду, військового протистояння, дефіциту ресурсів стала частиною національного капіталу. Завдяки туристично-рекреаційній сфері вирішуються економічні, внутрішньополітичні та євроінтеграційні проблеми, створюється позитивний імідж в Україні та за кордоном, формується зацікавленість у світі до регіону», – підсумувала Оксана Погорілко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: