На Турківщині відзначили 100-річчя першого бою Українських січових стрільців

25 вересня 1914-го р. сотня Українських січових стрільців під командуванням Осипа Семенюка атакувала російську армію поблизу с. Сянки Турківського району. Це був перший бій українських збройних формувань, які на той час перебували у складі армії Австро-Угорської імперії. На місці переможного бою УСС поблизу с. Сянки на початку 1990-х рр. встановлено пам’ятник полегшим героям, повідомила прес-служба ЛОДА.

28 вересня біля цього пам’ятника відбулись урочистості з нагоди 100-річчя цих подій. Участь у заході взяв перший заступник голови облдержадміністрації Йосиф Ситник.

Виступаючи перед присутніми Йосиф Ситник подякував громадам навколишніх сіл та місцевій владі за вшанування пам’яті першого бою УСС.

«Ми перемогли їх тоді, – продовжив Йосиф Ситник, – переможемо їх і сьогодні. Саме на таких сторінках історії ми повинні виховувати нашу молодь. На сьогоднішній день у війні на Сході України із Львівщини офіційно загинуло 103 хлопці. Двоє – вихідці саме із Турківського району: 19-річний Михайло Романович та 45-річний Роман Мотичак. Можливо, ці двоє хлопців, а можливо й інші, також стояли біля цього пам’ятника, слухали палкі проповіді цих же священиків і саме це надихнуло їх піти у бій».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: