Нацрада хоче заборонити трансляцію російського історичного каналу

Пріоритетними питаннями для національної безпеки є відновлення мовлення українських телеканалів на звільненій територіях Донбасу та заборона російської пропаганди в українському теле- та радіо просторі. На даний час в Україні вже заборонено 15 російських телеканалів.

Про це зазначили члени Національної ради з питань телебачення та радіомовлення під час зустрічі із журналістами та владою області, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

 

Заступник голови Національної ради Григорій Шверк повідомив, що Нацрада вже звернулась до суду з приводу заборони ще ряду телеканалів. Зокрема, телеканалу «История» у якому було викривлено постать Степана Бандери та історію Другої світової війни. Також ініціюватиметься створення російсько- та англомовного телеканалу, який транслюватиметься за кордоном.

Т.в.о. голови облдержадміністрації Юрій Турянський закликав представників Нацради з питань телебачення і радіомовлення вибудовувати чітку державну інформаційну політику, яка не дозволить жодній іншій країні маніпулювати свідомістю українців.

«Також окрім внутрішньої інформаційної політики, – сказав Юрій Турянський, – важливо вести і правильну зовнішню стратегію побудови іміджу країни. Світ повинен дізнатись, що Україна – це європецька держава, в якій люди боряться за цінності демократії та свободи. Це допоможе стати повноцінним і рівноправним членом європейської спільноти».

Голова Національної ради Юрій Артеменко повідомив, що до кінця року Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення планує перевести державне «дротове» Львівське радіо на радіочастоти. У майбутньому аналогічним чином планується провести реформу у районних радіостанціях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: