У Львівській області забезпечено оздоровлення та відпочинок 695 дітей- переселенців

Відповідно до загальнодержавної програми “Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про Права дитини на період до 2016 року” оздоровлено 100 % дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, повідомила прес-служба ЛОДА.

З початку року до УДЦ «Молода гвардія» на оздоровлення та відпочинок скеровано 443 дітей пільгових категорій.

Цього року відновив роботу дитячий заклад санаторного «Джерела Карпат», розташований в с. Розлуч, Турківського району.

На базі СПА-готелю «Женева» м. Трускавець відкрито оздоровчий табір «Артек Прикарпаття», в якому протягом літнього періоду оздоровлено 536 дітей.

В області вжито заходів щодо збереження мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Фактів передачі в оренду приміщень оздоровчих закладів не встановлено.

Впродовж оздоровчої кампанії влітку 2014 року охоплено послугами оздоровлення та відпочинку 169716 дітей шкільного віку, що складає 60,5% від загальної кількості дітей шкільного віку. З них 7,7% забезпечено послугами оздоровлення та 52, 8% послугами відпочинку.

Зокрема, за сприяння фонду народонаселення ООН на базі відпочинку «Царинка», що розташована с. Нижня РожанкаСколівського району, оздоровлено 98 дітей  з Луганської області.

За кошти обласного бюджету оздоровлено 1937 дітей шкіл-інтернатів  (ці діти оздоровлювались упродовж літа, від 2-х до 4-х змін). Оздоровлено 332 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються та виховуються у школах-інтернатах.

У літній період екскурсіями та мандрівками охоплено 137970 учнів (понад 50% дітей шкільного віку).

При організації оздоровлення, відпочинку та змістовного дозвілля  надавалася перевага дітям пільгових категорій (дітям – сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, дітям із малозабезпечених та багатодітних сімей, дітям – інвалідів) та обдарованим дітям.

Окрім цього, працювали:

- літні профільні табори (школи) для обдарованої учнівської молоді (призерів та учасників ІІІ -ІУ етапів учнівських олімпіад з базових дисциплін; призерів та лауреатів Всеукраїнського інтерактивного природничого конкурсу “Колосок”, переможців та призерів ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, стендових та мультимедійних проектів, турнірів, олімпіад; переможців Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика; переможців турніру „Що? Де? Коли?

- міжнародні українознавчі табори та табори для лідерів учнівського самоврядування (ці табори організовуються на виконання п.11.2. Заходів на виконання Програми розвитку освіти Львівщини на 2013 – 2016 роки, які фінансуються з обласного бюджету. У районах та містах обласного значення працювали:

- літні профільні табори з денним перебуванням, де поглиблено вивчалися іноземні мови (літні мовні школи), інформатика з використанням бази загальноосвітніх навчальних закладів;

- пришкільні табори екологічного, християнського, краєзнавчого спрямування на базі позашкільних навчальних закладів;

- дитячі заклади праці та відпочинку, в яких поряд з відпочинком організовується трудова діяльність з метою формування у дітей трудових інтересів і навичок.

У 2014 році мережа дитячих закладів налічує 568 закладів, з них: позаміських – 16, санаторного типу – 4, відпочинкових (пришкільні табори, наметові містечка) – 548.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: