Вересень на Львівщині завершиться відкриттям двох Міжнародних фестивалів

Останні дні вересня на Львівщині знаменуються відкриттям двох масштабних ювілейних фестивалів – XX Міжнародного фестивалю сучасної музики «Контрасти» та XV Міжнародного театрального фестивалю «Золотий Лев – 2014». Про це інформують у департаменті з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, Ювілейний музичний фестиваль «Контрасти» в період з 26 вересня до 12 жовтня подарує Львову двадцять концертів: від класики ХХ століття до найновіших експериментів. Львівська обласна філармонія перетвориться на осередок творчих зустрічей з відомими композиторами нашого часу.

Головним запрошеним гостем цього року стане славетний грузинський композитор Гія Канчелі, який на даний момент працює на запрошення Фламандського Королівського симфонічного оркестру в Антверпені. На фестивалі виконуватимуть твори авторів із Польщі, Болгарії, Білорусі, Чехії, Росії та України. Цьогорічні «Контрасти» особливо вирізнятимуться відомими виконавцями, зокрема як Діна Йоффе та Михайло Вайман (Ізраїль), Ромен Ґаріу (Франція); Nordic Saxophone Quartet (Швеція), NeoQuartet (Польща), Ensemble Nostri Temporis (Україна), Percussion and Pianos Ensemble (Польща), камерний хор «Київ»; диригенти Сімон Камартін (Швейцарія), Стівен Дікрен (Франція), Роман Ревакович і Ґжеґож Вєрус (Польща), Володимир Сіренко та Микола Гобдич (Україна). Також у фестивалі будуть традиційно задіяні й львівські солісти та колективи.

Театральний «Золотий Лев» з 27 вересня до 5 жовтня прийматиме театри із Німеччини, Польщі, Білорусі, а також українських міст: Львова, Києва та Луганська.

Вперше у Львові Німеччину на фестивалі представлятиме театр «МЕТА» з виставою «Musicophilia». Глядачі, які зацікавлені творчістю Єжи Гротовського та Тадеуша Кантора матимуть можливість подивитись виставу «Lustro» театру «Scena Plastyczna KUL». Також відбудеться зустріч з режисером цієї вистави, сценографом, продовжувачем ідей «Театру Художника» Лешеком Мондзіком.

Окрім цього, Національний театр ім. І. Франка презентуватиме свою останню прем’єру – сучасну драму Наталії Ворожбит «Квітка Будяк» за мотивами твору Миколи Куліша «Маклена Граса».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: