“Золотий лев” демонструє, що мистецтво не залишається осторонь важких випробувань, – Турянський

Фестиваль “Золотий лев”, який проходить у Львові в ці дні, демонструє, що мистецтво не залишається осторонь важких випробувань. Адже половина коштів від вартості квитків буде перерахована на підтримку української армії. Про це йдеться у вітанні т.в.о. голови Львівської ОДА Юрія Турянського з приводу офіційного відкриття фестивалю, повідомила прес-служба ЛОДА.

Керівник Львівщини відзначив, що всі львівські театри погодились працювати безкоштовно, близько 30 тисяч глядачів прийдуть на вистави.

«Фестиваль «Золотий Лев», який цьогоріч святкує чверть столітній ювілей, проходитиме під гаслом «Схід і Захід разом!». Це гасло сьогодні дуже символічне, бо саме єдності найбільше потребує наша країна. І те, що на львівських театральних майданчиках виступатимуть не лише відомі європейські театри, а й театральні колективи Луганська – це свідчення справжнього єднання», – наголосив Юрій Турянський.

На цьогорічний «Золотий Лев», який триватиме з 27 вересня до 5 жовтня, завітають театри із Німеччини, Польщі, Білорусі, а також з міст України: Львова, Києва, Луганська.

Вперше у Львові Німеччину на фестивалі представлятиме театр «МЕТА» з виставою «Musicophilia». Глядачі, які зацікавлені творчістю Єжи Гротовського та Тадеуша Кантора мають можливість подивитись виставу «Lustro» театру «Scena Plastyczna KUL». Також відбудеться зустріч режисером цієї вистави, сценографом, продовжувачем ідей «Театру Художника» Лешеком Мондзіком.

Національний театр ім. І. Франка презентує свою останню прем’єру – сучасну драму Наталії Ворожбит «Квітка Будяк» за мотивами твору Миколи Куліша «Маклена Граса» .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: