Синютка розповів, як розвивається Львів (фото, відео)

Підтримаймо українське. Сьогодні у Львові стартувала 7-а виставка-ярмарок «Львівський товаровиробник». На виставці презентовано перший тролейбус марки «Електрон», виготовлений Спільним українсько-німецьким підприємством «Електронтранс». Також в рамках виставки-ярмарку відбудеться нагородження учасників регіонального конкурсу «100 кращих товарів України». Свої подарунки від львівських виробників отримає й малеча – за участь у конкурсі дитячого малюнку «Купуй львівське». Відтак, під час урочистого відкриття перший заступник міського голови Львова Олег Синютка та  Голова Правління ПАТ «Концерн-Електрон» Юрій Бубес звернулися з вітаннями та словами вдячності до львівських виробників.

«Сьогодні особливі слова пошани до наших виробників, тому що те, що Львів розвивається, що зараз про нього знають не тільки в Україні та Східній Європі, а й у всьому світі, – це, насамперед, їхня заслуга. Коли ти буваєш в інших містах України чи за кордоном і береш в руки якийсь товар, а там написано – «вироблено в Україні», ще й коли знаєш, що у Львові, то розумієш, наскільки велика шана і повага до держави та міста формується завдяки цьому у тих людей, які споживають такий товар.

Сьогодні найважливішою є одна проста річ, на яку ми маємо рік часу, адже за рік сюди прийдуть європейські товари зі своїми технологіями виробництва, якістю, вартістю робочої сили. Ми повинні підготуватися й гідно зустріти європейські товари, стати конкурентопроможними. Потрібно, з одного боку, формувати в людей любов до свого, до виробленого тут, бо воно є кращим, екологічно чистішим, конкурентоздатнішим. З іншого боку, ми повинні підготувати наших людей, наше технологічне обладнання, логістичні та бізнес-процеси до того, що за рік конкуренція на цих теренах буде значно жорсткішою. Європейський Союз, усвідомлюючи навалу нашого східного сусіда і розуміючи всю безпрецедентність військових дій, які розв’язала Росія на сході України, дав нам рік часу, щоб мати можливість виходу на європейські ринки. За цей рік влада, бізнес і просто мешканці повинні об’єднати свої зусилля для того, щоб мати на європейському ринку місце для львівського товаровиробника», – зазначив Олег Синютка.

Водночас, Юрій Бубес нагадав, що Львів завжди був промисловим центром, тож важливо сьогодні відроджувати те, чим славилось наше місто.

«Я підтримую те, що зараз робиться у Львові та в області. Але не забуваймо, що Львівщина завжди була й промисловим центром. Сьогодні потрібно повернути видобуток вугілля в Червоноградську зону, повернути виробництво електротранспорту, відновити діяльність в інших напрямках. Треба бути не сировинним придатком, а створювати додаткову вартість тут. Тоді будуть податки, бюджет і реформи, щоб наші батьки ще пожили в нормальній Україні.

Якщо колектив хоче і намагається сьогодні захистити свої інтереси, незважаючи на ту складну ситуацію, яка склалась в Україні, то ми зможемо вистояти. Чесно й гордо нести ім’я львів’янина й українця в Європі – це наше покликання. Своєю роботою і продуктом вони сьогодні повинні це показувати. В Європи не все так просто: нас підтримують політично, економічно, медійно, але є ще будні, де ведеться жорстока боротьба на ринках Європи і світу. Треба чітко проводити свою промислову політику. За кожен товар, вироблений на Львівщини, ми повинні аплодувати нашим людям, тому ще це їхня праця, їхній піт», – розповів Юрій Бубес.

Як додала також в.о. начальника управління економіки ЛМР Вікторія Довжик,  виробники сьогодні є основою не лише економіки міста, але й майбутнього економічного розвитку країни.

«Якщо сьогодні з’являються нові фірми, а ті фірми, які є, ризикують і вкладають інвестиції, роблять нові товари, то це означає, що завтра наша економіка буде конкурентоспроможною, фірми зможуть гідно представляти себе не лише на теренах Львова чи України, а й за кордоном, що стає для нас зараз дуже актуальним. Отже, сьогодні ми маємо звертати увагу на потреби й проблеми підприємців, допомагати з боку влади», – зазначила Вікторія Довжик.

За її словами, цьогоріч є 61 учасник на самій виставці та 72 учасника на експозиції конкурсу «100 кращих товарів України».

«Нам приємно, що з’являються нові фірми, більше людей знають про виставку, зав’язуються нові ділові контакти. Кожен підприємець, який представить тут свій товар, знайде своїх постійних покупців», – додала Вікторія Довжик.

Нагадаємо, виставка-ярмарок триватиме до 6 жовтня. Мета заходу – підтримка та популяризація місцевого виробника, ознайомлення мешканців і гостей міста з товарами львівських підприємств.

DSC_1804 DSC_1787

ПРОГРАМА ВИСТАВКИ-ЯРМАРКУ «ЛЬВІВСЬКИЙ ТОВАРОВИРОБНИК»

2.10 (ЧЕТВЕР)

15:00 – 17:00 Тренінг «Архітектура лідерства» (Західноукраїнський центр «Жіночі перспективи»)

Аудиторія: жінки підприємниці та жінки, які хочуть започаткувати власну справу

Місце проведення: арт-вітальня Львівського Палацу мистецтв 003  каб.

18:00 – 21:00 Семінар «Продажі: робочі інструменти для Вашого успіху» (Тренінгово-консалтингове агенство «Shargo Agency»)

Місце проведення: сесійна зала Львівської міської ради 202 каб.

 

3.10 (П’ЯТНИЦЯ)

10:00 – 13:00 Семінар «Перевірка контролюючих органів: як суб’єктам підприємницької діяльності захистити свої інтереси»

Місце проведення: конференц-зал Палацу мистецтв, 210 каб., ІІ поверх

10:00 – 13:00 Тренінг «Вихід українських товарів на ринок ЄС.

Як забезпечити виконання вимог міжнародних стандартів, техрегламентів та директив» (Бюро Верітас Україна)

Аудиторія: підприємці м. Львова

Місце проведення: сесійна зала Львівської міської ради 202 каб.

15:00 – 17:00 Нагородження учасників конкурсу дитячого малюнку «Купуй львівське!»

Місце проведення: конференц-зал Палацу мистецтв, 210 каб., ІІ поверх

 

4.10 (СУБОТА)

11:00 – 17:00 Нагородження учасників конкурсу дитячого малюнку «Купуй львівське!»

Місце проведення: конференц-зал Палацу мистецтв, 210 каб., ІІ поверх

 

5.10 (НЕДІЛЯ)

11:00 – 17:00 Нагородження учасників конкурсу дитячого малюнку «Купуй львівське!»

Місце проведення: конференц-зал Палацу мистецтв, 210 каб., ІІ поверх

 

6.10 (ПОНЕДІЛОК)

10:00-12:00 Вручення дипломів учасникам виставки-ярмарку

Місце проведення: фойє І поверху Львівського Палацу мистецтв

10:00-13:00 Тренінг «Вчимося бізнесу»

Місце проведення: Бізнес-інкубатор «Startup Depot» (вул.Весняна, 4)

15:00 -17:00 Закриття виставки

 

Впродовж всієї виставки-ярмарку «Львівський товаровиробник» триватимуть:

Презентація послуг Львівського міського центру зайнятості.

Місце проведення: фойє І поверху  Палацу мистецтв, експозиція виставки

Виставка конкурсних робіт дитячого малюнку «Купуй львівське!» учнів 1-4 класів загальноосвітніх шкіл

Місце проведення: фойє І поверху  Палацу мистецтв, експозиція виставки

Виставка робіт навчальних закладів професійно-технічної освіти (Львівський професійний ліцей побутового обслуговування, Львівський професійний ліцей, Львівський коледж легкої промисловості КНУТтД, Міжрегіональний центр професійно-технічної освіти).

Місце проведення:  Львівський Палац мистецтв, І поверх

Виставка-продаж кулінарних, кондитерських виробів (Львівське вище професійне училище ресторанного сервісу та туризму).

Місце проведення:  цокольне приміщення Львівського Палацу мистецтв

Дегустації продукції (на відповідних стендах): ТзОВ «Галицька Здоба», ТМ «Добряна» (молокопродукти), ТМ «Солуки» (мінеральні води).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: