Вечір єврейської музики у Львові представить культуру євреїв

У неділю, 5 жовтня, в Українському католицькому університеті (вул. Хуторівка, 35 а) відбудеться Вечір єврейської музики «ТЕХІЛІМ: псалми, прославлення». Початок вечора о 17:00 год. Вхід вільний, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Організатором вечора є Римсько-католицька парафія св. Йоана Павла ІІ. Захід відбудеться за підтримки ХКЦ «Сіон», РГ «Сіон». Виконавці – Наталія Вакшинська (вокал), Євгеній Тепер (гітара), Віктор Шевчук (перкусія).

Авторські мелодії псалмів і молитов розкриють зміст єврейської музики. Нагодою для проведення Вечору єврейської музики є одне з найважливіших єврейських свят – Новий рік (Роша-шана) та День примирення (Йом Кіппур), які припадають на ці дні.

«Хто зустрічається  з Христом, очевидно, що зустрічається зі спадщиною народу Ізраїля» – ці слова Папи Бенедикта XVI вказують, чому християнам пропонується зустріч з єврейською музикою не тільки в культурному вимірі, але і в духовному. Для розуміння християнства слід пізнати його корені, котрі є у книгах Старого Завіту. Боже Слово приходить до нас разом з культурою, тобто в контексті культури стає більш зрозумілим. Мова, музика, танці, спосіб виконання співів, одяг, повсякденні звичаї – все це виражає Боже Об’явлення, яке прийшло до нас через «вибраний народ», а вершиною Об’явлення є сам Ісус Христос. Тому св. Йоан Павло сказав у синагозі в Римі: «Ви є нашими братами, а точніше сказати, нашими старшими братами». Папа Бенедикт XVI пішов ще далі, сказавши: «Ви є нашими отцями у вірі».

Інша цінність, яку пропонує вечір єврейської музики, є представлення культури євреїв, котрі є християнами і прагнуть переживати християнство, плекаючи своє культурне єврейське багатство», – розповів настоятель парафії св. Йоана Павла ІІ о. Григорій Драус.

Контактна особа: о. Григорій Драус, тел. 097 517 06 42.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: