Росії потрібні свої, регіональні, Майдани, - російський політолог (відео)

Не можна порівнювати молоду українську державу та недорозвалену квазі-імперію. Про це під час он-лайн інтернет-відеомосту між Львовом і  Санкт-Петербургом на тему «Як зупинити війну Росії проти України?», який відбувся в рамках громадського мовлення Львівського прес-клубу(Прес-клуб- ГІТ), заявив Павєл Мезєрін, політолог з Санк-Петербурга, спеціаліст з російсько-українських відносин, повідомили у Львівському прес-клубі.

За його словами, не має значення, як називається ця імперія. Але не буде спокою в Європі, поки існує оцей монстр – недорозвалений монстр федерації.

«В Росії не може бути більше ніде ніяких мітингів, крім Москви, бо вони не сприймаються. Тільки коли на регіональному рівні почнуться виступи, коли з’являться регіональні Майдани і на кожному Майдані будуть вимоги свого регіону і з’явиться місцевий патріотизм, тоді можна на щось розраховувати», - вважає політолог.

За його словами, сьогодні всі росіяни, які намагаються опиратися режимові,  ходять під пресом і не можуть прямим текстом сказати: «Смерть Володимира Путіна призведе до такого руху».

«І тільки коли забереться до пекла ця людина, й почнеться поділ його спадщини, коли закінчиться влада силовиків, з котрих Путін за 15 років вибудував таку машину, яка під страхом фізичного насилля тримає залишки цієї імперії, поки нафта коштує 90-100 доларів за барель, і вони можуть собі це дозволити, це буде продовжуватися», - каже Павєл Мєзєрін.

«Єдине, на що нам варто розраховувати, на його думку, що історичні процеси в 20 столітті йдуть набагато швидше, ніж раніше. Тому варто дуже скоро очікувати кончину цієї держави і появу нових вільних держав на європейській території Росії, котра інтегрується в економічну і культурну частину Європи, та – на азіатській його частині, яка інтегрується в економічну і культурну частину Азії, і культурно там залишиться європейською.

Тільки тоді можлива Європа до Владивостока, тільки тоді можливий мир в Європі або навіть у всій Євразії», - каже російський політолог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: