До кінця року Львів може отримати електробус львівського виробництва

До кінця року місто може отримати від виробника – заводу «Електрон» – електробус. Також планується, що наступного року це підприємство розпочне виготовляти автобуси. Про це сьогодні розповів міський голова Львова Андрій Садовий, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Ми плануємо до кінця цього року отримати електробус з заводу «Електрон». Плануємо, що завод «Електрон» наступного року приступить до виробництва львівських автобусів. Будуть електробуси, автобуси, трамваї, тролейбуси – повністю комунальна лінійка, наша львівська. По ціні вона буде дуже конкурентною. Трамвай, який був виставлений на виставці в Берліні, викликав фурор. Є багато замовлень.

Ми плануємо, що завод електробус мав би зробити до кінця року. Це буде перший в Україні електробус. Так, як ми минулого року перші в Україні отримали низькопідлоговий трамвай. Зараз ми забираємо другий трамвай для міста Львова. Отримали тролейбус, надсучасний, унікальний. По якості аналогів в Україні нема. Він також по ціні дуже конкурентний. У перспективі я бачу домінуючим на дорогах Львова як громадський транспорт, власне, електротранспорт. Важлива енергоощадність і екологічність. За той час автобуси свій ресурс вичерпають і їм на заміну мають прийти машини на електриці», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: