Львів'янам презентували прем'єрні серії мультфільмів із циклу «Духовне намисто» (фото)

У Львові презентували два мультфільми - «Биличі» та «Прилбичі». Прем’єра відбулася у рамках проекту «Духовне намисто».

У «Биличах» розповідається історія чудотворного джерела в маленькому галицькому селі Биличі, а «Прилбичах» мова йде про родинне село та дитячі роки митрополита Андрея Шептицького.

На перегляд мультфільмів завітало близько 700 дітей із львівських шкіл. Особливу атмосферу створила присутність у залі священників, які ще до  початку перегляду запросили дітвору до спільної молитви за щасливу долю нашої країни.

Отець Михайло Гарват, наголосив, що завдання дорослих зробити так, аби діти через мультфільми навчились чомусь хорошому. А проект «Духовне намисто», на його думку, дає можливість полюбити Господа та Україну.

Керівник проекту Едуард Занюк, зазначив: «Ми спробували для себе представити сакральну лінію та історію. Мені дуже хочеться, аби наші діти не були позбавлені української символіки, віршів, музики, мультфільмів».

Організатори акції передали в 11 дитячих сиротинців Львова збірки своїх мультфільмів, аби ці дітки також змогли вподобати українські мультфільми.

Незабаром на дітей чекає ще одна прем’єра – серія про Гошів. А подібні презентації пройдуть одночасно у Києві, Львові та інших містах України.

Без імені Без імені3 Без імені4 Без імені5 Без імені6 Без імені7 Без імені8 Без імені9 Без імені10 Без імені12

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: