На пр.Чорновола освітили пішохідний перехід

Завершено роботи зі встановлення контрастного освітлення пішохідного переходу на пр. Чорновола. Проект є ініціативою громадського руху «Дайте пройти», що об’єднує активних громадян, які хочуть жити у безпечних та комфортних містах, повідомила прес-служба ЛМР.

Загальна вартість робіт склала 60 тис. грн. Третину коштів зібрали учасники ініціативи «Дайте пройти», решту робіт профінансовано спільним проектом Львівської міської ради та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова», що надав кошти на придбання спеціальних ламп, а також приватним інвестором ТзОВ «Трафік-Менеджмент». Останній займався також координацією проекту.

На вибір саме цього пішохідного переходу вплинули опитування, що було проведено серед громади міста, а також статистика ДТП та інтенсивність руху транспорту на цій ділянці.

Подібне освітлення дозволяє підвищити безпеку пішоходів на пішохідних переходах у вечірній і нічний час, допомагає водіям завчасно помітити пішоходів і уникнути аварійних ситуацій, адже на даному переході, на жаль, вже траплялись трагічні ДТП.

Цим проектом учасники намагались показати як зусиллями влади, бізнесу та громадськості можна об’єднатись навколо ідеї облаштування у місті доступної пішохідної інфраструктури та якісного громадського простору.

Учасники проекту сподіваються, що подібне освітлення в майбутньому стане нормою та стандартом для облаштування пішохідних переходів у Львові.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: