У Львові виготовили проектно-кошторисну документацію реставрації сходової клітки житлового будинку на вул. К. Левицького, 10

Львівським комунальним підприємством «Археологічно-архітектурна служба м. Львова» на замовлення Німецького Товариства Міжнародного Співробітництва (GIZ) виготовлено проектно-кошторисну документацію реставрації сходової клітки житлового будинку на вул. К. Левицького, 10 у м. Львові, повідомила прес-служба ЛМР.

Будинок № 10 розташований в лінійній забудові вулиці Левицького у межах історичного ареалу міста Львова. Будинок зведений в кінці ХІХ ст., сьогодні є пам'яткою архітектури місцевого значення під охоронним № 170. У просторі сходової клітки збереглися дерев'яні сходи складної конфігурації, на стелі та стінах, у результаті проведених зондажів, виявлено оригінальні авторські розписи кінця ХІХ ст. Проектом запропонований комплекс реставраційних заходів, що складається з відновлення розписів стін сходової клітки та приміщення вхідної групи, реставрації дерев'яних сходів, столярки, паркетного та бетонно-мармурового покриття підлоги.

Загальна вартість виконання реставраційних робіт складе 489,768 тис. грн. і буде повною мірою профінансована Німецьким Товариством Міжнародного Співробітництва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: