Волонтери з Німеччини активно реалізують проект зеленої мобільності Львова (фото)

Регіональний ландшафтний парк «Знесіння» обирає «зелений» профіль – спільно із закордонними волонтерами адміністрація втілює в життя проект зеленої мобільності Львова. Продовжує парк реалізовувати і свої освітньо-рекреаційні завдання. Зокрема, у зв’язку з відзначенням Міжнародного дня туризму 27 вересня, спільно з волонтерами адміністрація організувала тут змагання з орієнтування на місцевості, повідомила прес-служба ЛМР.

Маючи картосхему парку, учасники повинні були знайти 8 контрольних пунктів протягом 2 годин. Захід пройшов за підтримки теплого осіннього сонця, фармацевтичної фірми «Галичфарм» (корпорація «Артеріум»), а також добровольців з Глобальної освітньої мережі – Сюзанни Корнет та Пеггі Ладе. Другий рік поспіль адміністрація парку «Знесіння»,  у співпраці з фондом «Знесіння», підтримує зв’язки з міжнародними добровольцями.

volontery2

Цьогоріч, упродовж 3 місяців, у супроводі заступника директора з наукової діяльності парку Олександра Завадовича, волонтери працюють над проектом під назвою «Зелена мобільність для Львова». Він, зокрема спрямований на пожвавлення у використанні історичних залізничних шляхів і подальше розширення екологічних та інших мереж – над чим в минулому році працював волонтер Пітер Діттманн.

Обидва проекти складені в рамках програми GLEN (Global Learning Educational Network) – Глобальної освітньої мережі для молодих європейців – європейської програми обміну для випускників з акцентом на глобальних взаємозалежностях.

Цьогорічні волонтери – Пеггі Ладе (24) і Сюзанна Корнет (24) з Німеччини, дуже цікавляться  соціальними та екологічними процесами в умовах міста. Пеггі нині закінчує ступінь магістра в міській екології в Технічному університеті в Берліні. Сюзанна недавно закінчила навчання зі ступенем бакалавра в галузі культурології з акцентом на розвитку міст в Університеті Лєуфана в Люнебургу.

Окрім основної мети – створення мережі зеленої мобільності навколо парку, волонтери намагаються сприяти популяризації самого парку.

«Незважаючи на велику рекреаційну цінність, включно з лісом, озерами, доріжками, велосипедними маршрутами, унікальними геологічними зразками скам'янілостей, а також на чудові види на місто, багато мешканців Львова справляють враження людей, котрі не надто добре знайомі з територією парку. Це те, що ми хочемо змінити. Ми були настільки вражені красою природи парку «Знесіння», що відчули бажання поділитися враженнями і популяризувати його», – розповідають волонтери.

Крім орієнтування на місцевості 27 вересня, вони вже організували міжнародний пікнік у парку 28 серпня і надалі планують цікаві події на перспективу.

Зараз устадії конструювання є прототипзалізничноїдрезинидляісторичної колії у парку.

Зацікавлені добровольці, інженери, і всі, чиїм  хобі є конструювання, можуть сконтактуватися за ел.поштою: [email protected], сторінкою у соцмережі Фейсбук:  www.facebook.com/park.znesinnya чи телефоном 2917527; 2975048), щоб допомогти створенню першого «рейкового ровера» у Львові. Запуск запланований на середину жовтня. Щоб отримати додаткову інформацію, можна підписатись на розсилку новин за тією ж адресою електронної пошти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: