Вишеградська група: Ми наголошуємо на територіальній цілісності України

6-7 жовтня у Львові триває засідання на рівні заступників міністрів закордонних справ країн Вишеградської групи та України. Українську делегацію очолюватиме Перший заступник Міністра закордонних справ України Наталія Галібаренко.

У засіданні візьмуть участь Державний секретар Міністерства закордонних та європейських справ Словацької Республіки Петер Буріан, Державний секретар Міністерства закордонних справ Чеської Республіки Рудолф Їндрак, Державний секретар Міністерства закордонних справ Республіки Польща Томаш Орловскі, Державний секретар Міністерства закордонних справ Угорщини Іштван Мікола.

Учасники засідання сьогодні поспілкувались із журналістами, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Програмою заходу також передбачено проведення зустрічей представників країн В-4 з керівництвом Львова та Львівської області.

У ході перемовин сторони планують обговорити перспективи практичної взаємодії в ході реалізації євроінтеграційних реформ в Україні, шляхи посилення регіональної безпеки, розвиток транскордонного співробітництва, удосконалення транспортної інфраструктури, інші актуальні питання.

За словами першого заступника міністра МЗС Наталії Гелібаренко, у Львові домовлено про запровадження надійною співпраці не тільки між Україною та ЄС, але й між Україною та членами Вишеградської групи.

Державний секретар Міністерства закордонних та європейських справ Словацької Республіки Петер Буріан наголосив, що учасники обговорили те, як партнери України можуть допомогти нашій державі в інтеграції у ЄС.

За його словами, на вступ України у ЄС не повинна впливати жодна із третіх сторін, «тому своєю присутністю у Львові ми хотіли наголосити на територіальній цілісності України».

«Ми тут, щоб почути вас і ваш голос. Гелібаренко розповіла нам про чіткі плани проведення реформ в Україні, зокрема у напрямку боротьби із корупцією, щодо запровадження енергоощадних технологій, а також рівний доступ до ведення бізнесу та покращення інвестиційного клімату країни», - повідомив Петер Буріан.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: