Вишеградська група: Змінити країну можуть тільки українці

Учасники Вишеградської групи допоможуть Україні в імплементації Угоди про Асоціацію. Про це під час прес-конференції у Львові повідомила перший заступник міністра закордонних справ України Наталія Гелібаренко, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

«Ми також обговорили питання енергетичної безпеки України. Вартує також відзначити, що 54 студенти із України отримали стипендії на навчання із вишеградського фонду», - повідомила Гелібаренко.

Державний секретар Міністерства закордонних справ Республіки Польща Томаш Орловскі наголосив: «Ми є ваші друзі і сусіди. На відміну від інших ваших сусідів, які друзями не є».

За його словами, Україна для Польщі завжди була і є першою країною, якій надається допомога.

«Але домашня робота – це те, що мають зробити самі українці. Змінити країну можете тільки ви, а ми будемо допомагати», - сказав він.

Томаш Орловскі також додав, що «ми зібрались обговорити перелік ідей і пропозицій». «Нам треба зрозуміти, що потрібно Україні, але політичну підтримку Польща гарантує», - сказав він.

Нагадаємо, 6-7 жовтня у Львові триває засідання на рівні заступників міністрів закордонних справ країн Вишеградської групи та України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: