З 15 жовтня на міських маршрутах, які обслуговує АТП №1, працюватиме 18 нових автобусів марки «Еталон» (фото)

ЛК АТП №1 закупило 18 нових автобусів марки «Еталон», бориспільського виробника. Приблизна ціна – 7 млн грн. Зараз триває оформлення усіх необхідних документів, визначається, на яких маршрутах вони працюватимуть. Планується, що вже з 15 жовтня ці автобуси виїдуть на міські маршрути. сьогодні автобуси оглянув мер Львова Андрій Садовий, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«У 90-их роках було прийнято рішення, що місто повністю відмовляється від свого автобусного парку. Всі автобуси порізали, продали, віддали все приватникам. Ви пригадуємо, коли у 2000-х роках їздили старенькі німецькі машини. У 2006 році ми почали наводити порядок, почали вибудовувати наше комунальне підприємство АТП №1, що дуже важко. Коли місто не має своєї долі на ринку, це означає монополізацію, відсутність сервісу, вищі ціни.

Сьогодні ми є свідками наступного етапу розвитку АТП. Придбано 18 нових автобусів, які покращать ситуацію на ринку. Це автобуси не львівського виробництва. У нас сьогодні проблеми з виробництвом автобусів. Це автобуси малого класу. Вони не дорогі. Ми домовлялись ще по старих цінах. 400 тис грн коштує такий один автобус. Він комфортний. Думаю, людям буде комфортніше їхати в новому автобусі, ніж у старих, які мають багато років. Стоїть чітке завдання – оновлення рухомого складу.

Є різні маршрути, є маршрути, де виходять великі автобуси, а є маршрути, де виходять малі автобуси. По цих автобусах ще не прийнято кінцевого рішення. Триває оформлення документів. Є час-пік, коли мали б бути великі автобуси, а є, коли нема потреби випускати великі автобуси на 100 місць і можна дати автобус на 30 місць. Треба дивитись, адже це паливо, кошти, що лягає на вартість квитка. АТП підходить збалансовано до надання послуг», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

DSC_2315

«Ми досягли домовленостей, що придбали автобуси з відтермінуванням проплати. Маємо щомісячний платіж, і до кінця року маємо заплатити за них. Планується, що з 15-16 жовтня автобуси курсуватимуть на одному з маршрутів. Бо є процедура оформлення, процедура страхування, є й процедура підбору кадрів, бо в нас не було резерву кадрів.

Завдяки тому ресурсу автобусів, який ми зараз отримали, ми можемо виводити інші машини в ремонт довготривалий, тобто робити косметичний та капітальний ремонт. Відремонтовані автобуси будуть працювати, гірші автобуси, які відпрацювали цей ресурс, будуть покидати цю сферу послуг. Ми хочемо за рахунок цього ресурсу зробити інтенсивний крок до покращення умов перевезення пасажирів.

Зараз у АТП працює 186 автобусів, своїх автобусів є 80, решта – орендовані. Будемо старатися збільшити кількість власного транспорту», - сказав директор ЛК АТП №1 Михайло Сидорович.

Загалом у місті існує 52 автобусні маршрути. Від сьогодні, з 6 жовтня працює новий автобусний маршрут №54, про створення якого нещодавно прийняв рішення виконком.

Цьогоріч в серпні ще один львівський перевізник – ТзОВ «Міра і К» - презентував 7 нових автобусів марки «Еталон», які обійшлись йому у понад 2,5 млн грн. До цього востаннє оновлення транспорту було ще в 2008 році.

Нагадаємо, відповідно до результатів конкурсу, 52 міські автобусні маршрути обслуговують такі перевізники: ЛК АТП-1, ТзОВ «Міра і К», ТзОВ «Фіакр-Львів», ТзОВ «Успіх БМ» та ПАТ «ЛАТП 14630».

Договором передбачено, що на маршрутах, які обслуговує ЛК АТП №1, має курсувати 186 автобусів, «ЛАТП 14630» – 121, ТзОВ «Успіх БМ» – 86, ТзОВ «Міра і К» – 125 та ТзОВ «Фіакр-Львів» – також 125 автобусів. Як зазначають в управлінні транспорту та зв’язку ЛМР, щодня у Львові працює 650 автобусів та близько 50 – в резерві.

Згідно з договорами, що укладались із перевізниками на обслуговування міських автобусних маршрутів, вони щороку мали на 20% замінювати рухомий склад, який працює на маршруті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: