На пр. Шевченка облаштовують безпечний пішохідний перехід

На пр.Шевченка біля готелю «Жорж» будують острівець безпеки. Задля безпеки пішоходів звужують пішохідний перехід, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Будується острівець безпеки. В цілях безпеки трохи звужується пішохідний перехід. Змінюється організація дорожнього руху, рух автотранспорту переміщується з правого боку вулиці на ліву, а паркування відповідно на зворотній бік пр.Шевченка. Оператором паркування визначено «Львівавтодор». Коли будуть відведені місця під паркування, парковка буде платною», - розповів заступник голови Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля.

За словами Андрія Зозулі, вартість усіх робіт складає близько 400 тис. грн.

«Це і ремонт частини пр.Шевченка, і замощення хідників біля готелю гранітною плиткою. Інвестором виступає готель «Жорж». Усі роботи будуть закінчені впродовж місяця», - сказав Андрій Зозуля.

«Висунутий пішохідний перехід, який будується біля готелю «Жорж», дозволить поєднати три речі – безпеку, зручність і комфорт. Щодо безпеки, то сам пішохідний перехід скорочується. Водій в такому випадку добре бачить пішоходів, які готуються переходити вулицю, він зможе на них відреагувати. Це буде зручно для водіїв, бо відразу після цього висунутого переходу буде парковка, куди вони зможуть заїжджати. Пішоходам теж буде зручно, бо для них створено комфортну зону перед пішохідним переходом. Він буде комфортний для трьох категорій учасників дорожнього руху – для пішоходів, для велосипедистів, для автомобілістів.

Це перехрестя є елементом проекту центрального велокільця, саме в цьому місці велодоріжка не проходитиме, але вона проходитиме з пл.Міцкевича на пл.Галицьку і власне ця конфігурація дасть можливість каналізувати шляхи автомобілям та зробить безпечним переїзд для велосипедистів через перехрестя з пл.Міцкевича на пл.Галицьку. Цей проект ми реалізовуватимемо пізніше», - сказав радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: