Найперший наш обов’язок – підтримка сімей військових, - Сех

Перше чим ми має перейматися, громада та влада, - це підтримка сімей військових. Про це 6 жовтня 2014 року в ефірі львівського радіо заявила народний депутат України, свободівка Ірина Сех.

За словами депутатки є велика проблема в тому, що з однієї сім’ї мобілізують, до прикладу, двох синів.

«Проблеми військових розумієш, коли спілкуєшся з ними та їхніми матерями. Був випадок, коли мобілізували двох братів, а з мамою не було кому залишитися.Тому я підготувала законопроект, суть якого полягає в тому, що якщо одна дитина є на війні, то  інша може піти тільки з власного бажання», - розповіла народний депутат.

Ірина Сех також є автором законопроектів  про неоподаткування підприємців, які допомагають армії, а також про соціальний статус учасників війни.

«Я звернулася до прем’єр-міністра, з клопотанням про виділення коштів з державного  бюджету на купівлю квартир сім’ям загиблих військовослужбовців. Вийшло розпорядження Кабміну, але на жаль для Львівської області була виділена найменша сума – 200 тисяч гривень. Тому я повторно звернулась до Кабінету міністрів, і Львівщині додатково виділили більше ніж 700 тисяч гривень», - повідомила Ірина Сех .

Свободівка також нагадала, що Львівщина одна з небагатьох областей, деродини військових отримують допомоги і з обласного бюджету.

«Коли були перші загиблі – 5 льотчиків з Бродів, я ініціювала виділення матеріальної допомоги з обласного бюджету. Зараз ми  вже поховали більше ніж 100 людей. Довелось скоротити всі бюджетні програми і виділити кошти з резервного фонду. Але ми повинні допомагати цим сім’ям», - наголосила Ірина Сех.

За словами депутатки, депутати зі «Свободи» також внесли і домоглися ухвалення законів про збільшення бюджетних видатків на армію, про надання учасникам АТО статусу учасника бойових дій та відповідних соціальних гарантій, про лікування  поранених військових в державній клініці «Феофанія».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: