У Львові презентують книгу Богдани Матіяш «Братик Біль, Сестричка Радість» (афіша)

У середу, 8 жовтня, у львівській книгарні «Є» (просп. Свободи, 7) о 18.00 відбудеться презентація книжки есеїв Богдани Матіяш «Братик Біль, Сестричка Радість». Модеруватиме презентацію письменник Тарас Прохасько.

Про це Дивись.Інфо повідомили у прес-службі Видавництва Старого Лева.

Про біль і радість, які так часто крокують поруч, про щоденні досвіди і вміння бачити велике у малому, про вміння помічати і вміння говорити про свої відчуття, а також про есеї як форму літератури та писання як форму життя говоритимемо на зустрічі-презентації книги Богдани Матіяш «Братик Біль, Сестричка Радість». Модеруватиме зустріч письменник Тарас Прохасько. А видавець Мар'яна Савка розповість про серію есеїстики, яка, власне, і розпочалася у «Видавництві Старого Лева» книжкою Богдани.

«Братик Біль, Сестричка Радість» Богдани Матіяш – це книжки поетичних есеїв про найважливіші речі у житті людини: любов, вдячність, упокорення, радість, біль. Богдана на зустрічі розповість про книгу і пов'язаних з нею людей, про щоденний досвід зачудування світом, звичайними буденними речами, про спостереження за тим, як змінюється життя довкола нас, виростають дерева і квіти, змінюється наше ставлення до світу.

“Зі всіх моїх книжок «Братик Біль, Сестричка Радість» писалася найдовше. – розповідає про книжку Богдана Матіящ. - Перші тексти я написала навесні 2010 року, останній – навесні 2014-го. Я ніколи не планую книжок – які вони мають бути і як їх писати. Про цю також не підозрювала, що її писатиму. В ній усе почалося з потреби розповідання. Дуже люблю розповідати близьким людям про подумане, побачене, відчуте, пережите за день, але не завжди ті, з ким можеш цим поділитися, є поруч. І якоїсь миті просто почала писати такі малі тексти про щось, про що думала. Чим мені хотілося поділитися – навіть якщо це було щось, важливе тільки мені. Навіть якщо, пишучи, й усвідомлювала, що це може бути щось настільки просте, що аж примітивне”.

bratyk_sestrychka_фото_Наталка Дяченко matiash__фото_Наталка Дяченко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: