Львівські художники продаватимуть картини для друку «Фронтової газети»

14 жовтня о 15.00 год., у день Покрови Пресвятої Богородиці, в рамках благодійного концерту - телемарафону «Героям Слава», у дзеркальній залі Львівської опери пройде аукціон картин, де будуть представлені найкращі роботи більше двадцяти львівських майстрів. Кошти зібрані на аукціоні  будуть спрямовані на друк першої української фронтової газети, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Голова спілки художників Львівщини Олег Микитка каже: «Фронтові газети видавалися під час усіх воєн, і не лишень військових, але й, у часи визвольних рухів в Україні . Цей аукціон особливий, адже у ньому візьмуть участь багато відомих художників, скульпторів, майстрів декоративного мистецтва, зокрема, Михайло Демцю, Олександр Крохмалюк, Ігор Гавришкевич, Іван Крислач та інші, які люб’язно надали свої найкращі роботи для такої актуальної справи».

Кошти, отримані з аукціону, будуть спрямовані на друк першої української фронтової газети «Честь Вітчизни». Автори часопису – це учасники і свідки подій на Сході України , які воліють донести суспільну правду учасникам україно-російської війни і усій українській спільноті.

Ввечері о 18.00 год. цього ж дня на сцені Львівської опери зірки української естради даватимуть благодійний концерт «Героям слава», у якому візьмуть участь: Оксана Білозір, Віктор Павлік, Тарака (Польща), Сестри Тельнюк, Ірина Федишин, Світлана Тарабарова, Тріода, Львівський Хор Руслани, LAVIVO, Балет Життя та ін. Ведучі – Анжеліка Рудницька та Дмитро Корнелюк. Режисер – Володимир Місяйло.

Кошти, виручені з продажу квитків, будуть перераховані на особисті рахунки сім’ям загиблих солдатів. Квитки можна придбати у театральних касах міста.

Детальна інформація: Тетяна Бойко, прес-аташе проекту, тел. 097-769-69-69, 063-076-09-69, e-mail: [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: