Фаріон: Ми подолаємо корупцію не законами, а самосвідомістю

«Антикорупційне законодавство передбачає створення автономного Національного антикорупційного бюро, яке буде перевіряти діяльність високопосадовців на предмет їхньої корумпованості» – про це 8 жовтня 2014 року розповіла в ефірі ТРК «Львів» народний депутат України Ірина Фаріон.  

За словами свободівки, позитив полягає в тому, що цей орган не буде безпосередньо підзвітний прокуратурі, до якої є низка запитань.

«Директор бюро буде призначений конкурсною комісією, до якої входитимуть 9 чоловік: троє від президента, троє від уряду, троє від парламенту. Чи зможемо ми таким способом подолати корупцію? Мені здається ми подолаємо  корупцію не законами а самосвідомістю. А самосвідомість випливає з моральних засад нашого життя. Моральності в нас небагато, і не лише в політиці» - зазначила Ірина Фаріон.

Вона розповіла, що відповідно до закону про антикорупційне бюро, створюється громадська рада з 15 осіб. Водночас Ірина Фаріон висловила застереження щодо тих громадських діячів, які раптово стали політиками.

«Ми ще не знаємохто будуть ці 15 осіб, але ми тепер знаємо, які в нас були громадські діячі, що зараз опинилися у списках політичних партій. Під час Майдану на сцену вийшли  багато громадських діячів і організацій, за якими спідтиха визирало те чи інше політичне обличчя. Тепер всі ці так звані «громадські діячі» йдуть колонами до Верховної Ради. Хочеться їм сказати - якщо ви вирішили бути громадськими діячами, то будьте, а якщо вирішили бути «політичними партизанами», як казала свого часу Леся Українка, то визнайте, що ви були «політичними партизанами» і не прикривайте цукерковими фантиками свою сутність. Проблема полягає в ідентифікації: або ти хочеш бути громадським діячем, щоб засвідчити свідомість громади, або ти використовуєш певний політичний момент, хвилю,  аби  проникнути до влади і творити  реальний  законотворчий процес» - заявила Ірина Фаріон.

Вона також наголосила, що антикорупційне законодавство зобов’яже посадовців декларувати не лише свої доходи але й видатки, на чому завжди наполягала «Свобода». Крім цього до Бюро не зможуть входити особи, які протягом останніх 5 років працювали у силових відомствах.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: