Порошенко: Основою нової бригади стануть герої 51-ї

Основою 14-ї механізованої бригади стануть бійці з 51-ї бригади, які найкраще себе проявили під час антитерористичної операції на Донбасі

Таке рішення президент України Петро Порошенко ухвалив під час зустрічі з бійцями та командирами 51-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, яка брала участь в бойових діях у зоні АТО, передає прес-служба Глави держави

"Нам потрібно дати правдиву оцінку цим діям. Треба бути чесними. Там, де воювали, - треба визнавати героїзм цих бійців. Там, де були факти дезертирства, - треба відповідати", - наголосив президент під час зустрічі.

Окремі підрозділи 51-ї бригади проявили героїзм у боях за Савур-Могилу та у звільненні багатьох населених пунктів на Донбасі. Особливо Президент відзначив героїзм розвідників з батальйонно-тактичної групи "Колос", яка однією з перших взяла під контроль Савур-Могилу; протитанковий артилерійський підрозділ, який знищив значні сили противника; ремонтну бригаду, яка, попри обстріл, виконувала свої обов’язки, та танковий підрозділ, який здійснив рейд на ворога під час виходу наших військ під Іловайськом. З іншого боку, в цій частини було зафіксовано близько чотирьох десятків випадків дезертирства, а події під Волновахою стали соромом для Української армії, коли в результаті пияцтва та непрофесійних дій загинуло багато військових.

"Нам потрібна правда, якою б вона не була", - наголосив президент. "Нам потрібно відзначити справжніх героїв і дати належну оцінку тим, хто не витримав і схибив. На жаль, такі військовослужбовці були у вашій частині. Перед пам’яттю загиблих героїв та тих, хто, попри все, вистояв і не злякався, ми маємо обов'язок бути мужніми і чесними як в оцінках дій 51-ї бригади, так і в оцінках дій інших підрозділів Збройних Сил України", - зауважив Порошенко.

За словами глави держави, основою нової бригади мають стати герої 51-ої. "Ті підрозділи, які героїчно себе проявили, не мають бути розформовані. Вони мають у повному складі зі збереженням своїх традицій стати основою нової бригади, - заявив президент. - Ті ж випадки, коли військовослужбовці проявили слабкість духу та стали дезертирами, будуть об'єктивно розслідувані".

Після розмови Порошенко доручив в.о. командира бригади представити бійців, які проявили мужність, до нагород. "Я вами пишаюся, як український Президент, і дякую за вашу мужність та героїзм", - сказав глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: