Кожен чиновник може опинитися в смітнику, - Кошулинський

Негативом закону про люстрацію є те, що під нього не підпадають виборні посади. Про це 9 жовтня 2014 року в ефірі радіо «ФМ Галичина» заявив заступник голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський.

«Депутати не включили себе в закон про люстрацію, аргументуючи це тим, що будуть вибори і люди самостійно їх пролюструють через голосування. З колишніх членів КПР найнижча посада, яка попадає під люстрацію - це керівник райкому партії, з комсомольців - тільки члени ЦК ЛКСМУ. Це ознака того, що величезна кількість теперішніх депутатів ВР були функціонерами комсомольської організації, які працювала там абсолютно свідомо», – заявив Руслан Кошулинський.

За словами свободівця, під люстрацію підпадають починаючи від президента Януковича весь його Кабмін, всі заступник міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади, голови Нацбанку, Антимонопольного комітету, Фонду держмайна Держтелерадіо, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Генпрокурор, Секретар РНБО члени Вищої ради юстиції, керівники судової адміністрації. Йдеться і про регіональні підрозділи цих організацій, це і митниця, і податкова.

«Є проблематика, що цей закон не доходить до самого низу. Єдина ремарка в цьому законі говорить про те, що він стосується всіх хто в період з 21 листопада 2013 по 22 лютого 2014 вчиняв за своїми посадовим становищем незаконні дії. Це і слідчі, і прокурори найнижчих рівнів, і судді. В цей період підлягають люстрації навіть найнижчі посади. Проте до людей, які були чи є в АТО люстрація не застосовується» - повідомив Руслан Кошулинський.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: