У Львові відбудеться перший чемпіонат з міні-футболу серед дітей-сиріт

У Львові вперше проведуть чемпіонат з міні-футболу «Копа» серед дітей з інтернатів. Організатором чемпіонату є Центр Опіки Сиріт, за підтримки управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР. Титульним партнером чемпіонату є ФК «Шахтар». Перші матчі чемпіонату відбудуться 15 жовтня, у них зустрінуться команди: «Авангард» (Журавно) – «Леви» (Новий Милятин) та «Сила» (Брюховичі) – «Форвард» (Винники), повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Для участі у чемпіонаті вже зареєструвалося 5 команд. Кожна команда складатиметься з 15 осіб, на матч заявлятиметься 9 гравців: 5 основних та 4 запасних.

Слід зазначити, що презентація Кубка чемпіонату з міні-футболу «Копа» відбудеться у перерві одного з найближчих матчів ФК «Шахтар» на «Арені Львів», в рамках ігор Прем’єр-ліги України.

«Ми пройшли довгий шлях приготування до початку чемпіонату, адже команди не є професійними клубами і їх учасникам часто бракувало простих та елементарних речей: форми, взуття, м’ячів, навиків командної чи індивідуальної гри, здорового суперництва та чесної гри. З Божим благословенням та допомогою небайдужих людей зараз ми перебуваємо на порозі початку першого сезону чемпіонату з міні-футболу «Копа». Учасниками команд є діти-сироти, діти, які опинилися у складних життєвих обставинах, які проживають в інтернатних закладах. Участь у чемпіонаті – це певний вишкіл, де діти зможуть проявити свої сильні сторони і працювати над слабкими, що буде їхньою найбільшою перемогою. Вважаю за приємний обов’язок подякувати за велику допомогу небайдужим людям, які долучилися до цієї справи», - розповідає керівник Центру Опіки Сиріт о. Роман Прокопець.

«Розпочинаємо нову справу, якою хочемо дати більше можливостей для діток з інтернатів. Все буде по-справжньому: жеребкування, графіки ігор, професійні рефері під час матчів, перехідний Кубок, презентація команд на «Арені Львів», - зазначає керівник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР Володимир Шнайдер.

Учасники чемпіонату з міні-футболу:

- «Авангард» – комунальний заклад обласного дитячого протитуберкульозного санаторію;

- «Сила» – львівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат № 104;

- «Леви» – Дитячий будинок «Добре серце»;

- «Форвард» – Винниківська загальноосвітня санаторна школа-інтернат;

- «Мрія» – Навчально-Реабілітаційний центр «Мрія».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: