Яценюк доручив Мін’юсту створити департамент із питань виконання закону про люстрацію

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству юстиції України створити департамент із питань виконання закону про очищення влади.

Про це він повідомив сьогодні під час засідання Кабінету Міністрів, інформує ТВі.

"Прийняття цього закону – це правильне рішення. Тому перше питання – Міністерство юстиції повинно створити в себе департамент із питань виконання закону про очищення влади, тому що період для виконання цього закону буде доволі тривалим", – заявив Яценюк.

Крім того, він звернувся до голови Державної фіскальної служби з вимогою створити департамент із моніторингу і перевірки декларацій високопосадовців.

"Друге – це стосується Державної фіскальної служби. Для перевірки доходів і витрат вищих державних посадових осіб, суддів і прокурорів, я також звертаюся до керівника ДФС, створити окремий департамент із моніторингу і перевірки декларацій і з'ясування майнового стану високопосадовців", – зазначив Яценюк.

Також прем'єр доручив Національному агентству України з питань державної служби долучити молодих професійних фахівців до роботи на держслужбі.

"Доручаю Нацдержслужбі й профільним міністерствам невідкладно оголошувати публічні конкурси на залучення нових, молодих якісних фахівців для роботи на державній службі", – сказав Яценюк.

Нагадаємо, 9 жовтня президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про очищення влади", прийнятий Верховною Радою 16 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: