Нємцов: Проект "Новоросія" закритий. Путін обіграв Росію

Відведення до місць постійної дислокації російських військ, які перебувають у Ростовській області, свідчить про згортання проекту «Новоросія».

Таку думку на своїй сторінці у «Фейсбуці» висловив російський опозиційний політик Борис Нємцов, передає Еспресо.TV.

«Проект Новоросія закритий. Путін доручив повернути 17.6 тисяч військових в місця їх постійної дислокації. Можна перепочити і підвести деякі підсумки. Вони жахливі. Жодна з цілей, позначених Путіним не досягнута:

1. Хотів прив'язати Україну до Росії, домогтися її входження в ТС. Отримав рівно протилежне, Україна вибрала європейський вектор і ніколи не повернеться в орбіту путінського впливу.
2. Хотів домогтися нейтралітету України, зберегти її позаблоковий статус. Повний провал. Зараз вже ясно, що Україна щільно і надовго пов'язана з НАТО. Проходять спільні навчання Україна-НАТО, налагоджується військово-технічну співпрацю з Альянсом.
3. Хотів поваги з боку українського народу. Отримав ворога на довгі роки і Путін-ху @ ло.
4. Хотів Новоросію від Донецька до Одеси. Отримав меншу частину Донецької та Луганської областей.
5. Хотів коридор до Криму через Маріуполь. Отримав відсіч і окопи, які рили «русские» люди в Маріуполі щоб не пропустити окупанта.
6. Хотів, щоб як у Криму, без єдиного пострілу, отримав 4000 убитих з тієї та іншої сторони.
7. Хотів, щоб економіка Росії не постраждала. Отримав відтік капіталу більше 100 млрд доларів, 40 рублів за долар (девальвація більше 20%) і двозначну інфляцію на продукти. А також повний застій в економіці без інвестицій і інновацій.
8. Хотів підтримки з боку імперців і націоналістів (типу Гіркіна) - отримайте крайнє з їхнього боку роздратування і титул зрадника.
9. Хотів залишитися визнаним у світовій політиці. Став ізгоєм. З Вісімки вигнали, нікуди не запрошують, вся братва під санкціями, ніхто, крім Луки і Назарбаєва спілкуватися не хоче. Та й ті підтримують єдність України і вимагають грошей. Особливо досяг успіху Олександр Григорович-отримав 3.5 млрд доларів на рік з російського бюджету і повідомив при цьому, що Росію треба поділити між Монголією і Казахстаном.
10. Єдине що хотів і отримав, так це високий рейтинг, заснований на імперській істериці і цинічної брехні агітпропу. Але це не надовго. Скоро народ зрозуміє, що ціни виросли, а доходи немає. Звалити все на Обаму довго не вийде.

Ось так він усіх переграв... В першу чергу, Росію», - написав Нємцов.

Нагадаємо, вчора президент Росії Володимир Путін доручив міністру оборони РФ Сергію Шойгу приступити до повернення військ, які брали участь у навчаннях в Ростовській області, в місця постійної дислокації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: