Збірна України завдала поразки команді Македонії у Львові

Національна збірна команда України здобула перемогу із мінімальним рахунком над командою Македонії у матчі відбіркового циклу чемпіонату Європи 2016 року у Львові, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ФФУ.

Збірні України та Македонії розпочали очну зустріч із вшанування пам’яті загиблих Андрія Гусіна та Сергія Закарлюки хвилиною мовчання. Одразу після цього вболівальники, які повністю заповнили «Арену Львів» у цей футбольний вечір, погнали команди вперед. На відміну від білоруського матчу збірної України, команда Михайла Фоменка одразу ж запропонувала гостям високий темп гри, завантажуючи флангових гравців, Коноплянку та Ярмоленка, м‘ячами для розвитку атак.

Перша реальна нагода у збірної України сталася на 11-й хвилині, коли Ярмоленко міг завершувати атаку «синьо-жовтих» після гострого прострілу Коноплянки, але Аліоскі в останню мить вибив м'яч з-під ніг зірки «Динамо». Через чотири хвилини сам Коноплянка загрожував воротам Пачовскі, але воротар зумів впоратися із небезпечним ударом Євгена зі штрафного з 18-ти метрів.

Збірна України продовжила шукати щастя біля воріт суперників, і на 19-й хвилині лише диво завадило Ярмоленку забити. Коноплянка виконав рейд, взявши на себе трьох захисників суперників, віддав пас на Андрія, якому не вистачило миті, щоб завдати вирішального ударупо воротах команди Македонії.

Македонцям був не до вподоби такий перебіг подій, тому гравці у червоній формі почали небезпечно відповідати українцям. На 21-й хвилині Яховіч відгукнувся на передачу з глибини від Абдурахімі, уникнув штучного офсайду захисту збірної України і пробив - Пятов врятував команду від голу. На 34-й хвилині Абдурахімі, який, до слова, був найактивнішим у складі гостей у цьому матчі, перевірив пилність Пятова, завдавши удару з 20-ти метрів. Наш голкіпер зреагував у цьому моменті, відбивши м'яч на кутовий. На 36-й хвилині стадіон «вибухнув», привітавши гол Ярмоленка, але секундою раніше пролунав свисток арбітр, зафіксувавши положення «поза грою».

Найцікавішими стали останні хвилині першого тайму. Спочатку Ярмоленко на фланзі пішов від Аліоскі, змістився у центр для удару, але його спроба знайшла рукавички воротаря збірної Македонії. У наступній атаці центральні півзахисники команди Фоменка розіграли швидку атаку по центру, вивівши на вільний простір Шевчука. В'ячеслав прострілив, але Зозуля не дотягнувся до "сфери" із забійної позиції. І все ж українці дотиснули суперників: Коноплянка виконав простріл з флангу, Ярмоленко не зумів завдати удару по воротах, але ситуацію виправив Сидорчук, відправивши м'яч у сітку воріт.

Глядачі не встигли повернутися на свої місця після перерви, який Зозуля заробив пенальті для своєї команди. Але Ярмоленко не реалізував 11-метровий удар, влучивши у поперечину воріт збірної Македонії. У наступному епізоді захисник збірної Македонії не дозволив Зозулі нанести вирішальний удар після скидки головою Ярмоленка.

На 56-й хвилині підопічні Фоменка розіграли чудову комбінацію, яка мала завершуватися взяттям воріт. Ярмоленко п'ятою вивів Федецького на вільний простір, послідував навіс на Коноплянку, який ударом головою у падінні відправив м'яч у сантиметрах від дальньої стійки.

На 62-й хвилині Федецький вирішив піті вперед, і цей ривок захисника збірної України ледь не приніс результат – м’яч після удару Артема пролетів у сантиметрах від дальньої стійки.

В останні двадцять хвилин гри сили почали залишати українську команду, а македонці пішли вперед великими силами. В одному з моментів, на 73-й хвилині, Пятов перевів удар Трайковскі зі штрафного, який йшов під поперечину воріт збірної України. Але збірна України зуміла відстояти свої ворота і здобути важливу перемогу у відборі Євро-2016 – 1:0.

Україна - Македонія - 1:0

Гол: Сидорчук (45+2)

Попередження: Федецький, Сидорчук, Ротань, Будківський - Яховіч, Дамчевскі, Трайковскі, Абдурахімі, К. Велкоскі

Україна: Пятов - Федецький, Кучер, Хачеріді, Шевчук, Степаненко, Ротань (Тимощук, 90+2), Сидорчук (Едмар, 90+5), Ярмоленко, Зозуля (Будкывський, 77), Коноплянка

Македонія: Пачовські - Рістовскі, Шиков, Дамчевскі, Аліоскі, Адемі, Глігоров (Стойков, 86), Трайковскі, Абдурахімі, Івановскі (Костовскі, 70), Яховіч (К. Велкоскі, 62)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: