У Львові підписали меморандум щодо відкриття додаткового залізничного сполучення (відео)

Сьогодні, 13 жовтня, відбулось урочисте підписання меморандуму співпраці та взаємної промоції між Львівською міською радою, Державним територіально-галузевим об’єднанням «Львівська залізниця», представниками туристичного бізнесу Львова і ДП «Українська залізнична швидкісна компанія» Державної адміністрації залізничного транспорту України. Меморандум передбачає відкриття додаткового швидкісного залізничного сполучення між містами України.

Меморандум про співпрацю та взаємну промоцію уклали з метою об’єднання зусиль щодо промоції денних швидкісних електропоїздів ІНТЕРСІТІ+ та туристичних можливостей Львова. Підписання меморандуму – це перший етап на шляху запуску додаткового залізничного сполучення між Львовом, Києвом та Харковом.

Перший тестовий потяг планують запустити в середині листопада цього року під час акції «Ніч у Львові». У меморандумі також передбачено розповсюдження промоційної продукції про Львів у швидкісних електропоїздах ІНТЕРСІТІ+.

«Сьогодні для нашої країни надзвичайно важливо, щоб люди знали один одного, щоб була єдність і тут, насправді, дуже приємно, що є розуміння керівництва Укрзалізниці у важливості швидкісного сполучення. З нового року буде новий повноцінний маршрут Львів-Київ-Харків. Це буде швидкісне сполучення надсучасними поїздами і це надзвичайно важливо, тому що можна буде і більшу кількість гостей запросити до Львова, і більше гостей приїде до Харкова - це єднання нашої країни. Також ми домовились про туристичні поїзди, які будуть формуватись спільно з туристичним альянсом, Львівською залізницею, Укрзалізницею, щоб на ті чи інші важливі події в історії нашої країни, нашого міста було краще сполучення.

Ви всі напевно знаєте чітку статистику, що 10% світових грошей крутяться в індустрії ділової гостинності, в індустрії туризму. Це мільйони нових робочих місць і сьогодні ця співпраця є дуже фундаментальною, адже залізниця має великі можливості та потужності. На превеликий жаль, не завжди було розуміння важливості цього сполучення та комунікації. Сьогодні воно є, сьогодні швидкісне сполучення залучає хороший менеджмент, є повне сприяння Львівської залізниці, туристичний альянс включається максимально в роботу.

Тому більша кількість людей побачить наші прекрасні міста, буде створено додаткову кількість робочих місць і стане наша країна ще сильнішою та єдиною», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

«З 2012 року ми працюємо на цьому ринку перевезень, на сьогодні в нас є 13 поїздів високого рівня комфорту, на сьогодні ми маємо у Львівському напрямку 2 пари поїздів. Зараз вже 4 дні маємо 100 відсоткову наповненість поїздів у львівському напрямку.

На сьогодні є ідея розширення зв’язків Сходу Центру та Західної України. Ми готові цю роботу спільно довести до логічного завершення.

Окрім цього, працюємо над новою суспільною лінією, яка дасть можливість перевезти більше людей на свята. Сполучення Львів-Київ повинно розвиватись», - наголосив Леонід Лобойко, директор ДП «Українська залізнична швидкісна компанія».

«На сьогодні в Україні склалась така ситуація, коли значно зменшились перевезення вантажів, і в нас на залізниці майже на 20% зменшився об’єм перевезення пасажирів. Це викликано подіями на Сході та анексією Криму. Для того, щоб завантажити людей роботою, дати їм можливість отримувати заробітну платню, ми шукаємо різні шляхи для того, аби поповнити те, що було втрачено. Сьогоднішня подія буде вигідною і для залізниці, адже сподіваємося перевезти більше людей, сподіваємося, що залізниця отримає додаткові кошти, на цьому виграє і державний бюджет, і люди, які користуватимуться даними послугами.

Зі своєї сторони ми привели інфраструктуру до належного рівня і скажу, що вона зовсім не гірша, ніж на вокзалах європейських країн.

Усі 13 швидкісних поїздів - це поїзди денного призначення, там комфорт відповідає на сьогоднішній день вимогам наших пасажирів і їхнім фінансовим можливостям, адже там є вагони 1 та 2 класу. Вагони та поїзди  відремонтовані, знаходяться у безпечному та комфортабельному стані.

Запрошуємо усіх скористатись послугами залізниці та спробувати проїхатись зі Львова до Києва за 5 годин і з Києва до Харкова за попередніми підрахунками теж за 5 годин з зупинкою протягом півгодини в Києві. Це швидше та безпечніше, ніж їхати автомобілем і дешевше, ніж авіасполучення», - розповів Богдан Піх, начальник ДТГО «Львівська залізниця».

«Дякую за таку ініціативу швидкісній залізниці, тому що туристичний потенціал міста залежить від транспортної доступності. На сьогодні швидкісна залізниця дає можливість комфортно та доступно довезти до нас більше гостей. Враховуючи, що цього літа кількість гостей з України значно збільшилась, звичайно, що виникала потреба розширити транспортне сполучення. Я думаю, що те, що ми сьогодні підписали меморандум, є дуже хорошим початком. Але вся робота перед нами - це співпраця з туристичними агенціями, це спільна промоція та маркетинг, щоб ми мали більше гостей у Львові, які будуть почувати себе комфортно», - зазначив Олег Засадний, президент Туристичного альянсу.

«Зараз ми плануємо зробити так, щоб зберегти час маршруту між Львовом та Києвом і між Києвом та Харковом. Сьогодні ми практично їдемо прямим поїздом, але треба з одного пересісти на другий. Ми працюємо над технічним станом, над зміною поїзної бригади. Плануємо, що час в дорозі буде десь близько дев’яти з половиною годин», - додав Леонід Лобойко.

«Протягом наступного місяця ми чітко фіналізуємо початок цього сполучення і буде попередній продаж квитків.

Зараз є можливість брати додаткові поїзди, якщо у Львові відбуваються серйозні події. Ми заздалегідь це анонсуємо і тут вже буде активна співпраця з туристичними компаніями, щоб їх трошки розворушити, щоб вони більше працювали на внутрішній туризм. Це дуже важливо для нашої держави, для єднання країни, щоб був внутрішній обіг людей, щоб вони їздили один до одного в гості. Це критично важливо і для безпеки країни, і для створення нових робочих місць, і для Укрзалізниці, адже буде динаміка, буде життя, будуть люди задіяні в роботі», - додав Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: